Η Ελλάδα έχει μια και μοναδική επιλογή: Να πάει μπροστά, να αναμετρηθεί με όλες τις σύγχρονες προκλήσεις, να βγει νικήτρια και να προχωρήσει στην πορεία για το μέλλον που θα εξασφαλίζει καλύτερο επίπεδο ζωής για όλους, την επίτευξη των ονείρων της γενιάς μου, μιας γενιάς που διψάει για δημιουργία, πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία. Και κυρίως, για μια Ελλάδα με κοινωνική συνοχή, όραμα και πολιτικό ήθος μέσα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Για την πορεία μας στην ενιαία Ευρώπη που, όπως αποδείχτηκε και κατά τις τελευταίες δοκιμασίες της πανδημίας αλλά και του βάρβαρου πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας που συνεχίζεται. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, η εστία μας που εξασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεργασία κυβερνήσεων και λαών.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο στην οποίαν ουδείς έχει το δικαίωμα ούτε καν να σκεφτεί βάσει των ιδεολογικών του εμμονών να πειραμαστεί με τις αδιαπραγμάτευτες σταθερές που έχει κατακτήσει η χώρα μας κατά την τετραετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, η ανεργία μειώθηκε κατά επτά μονάδες και δημιουργήθηκαν 290.000 νέες θέσεις εργασίας πετυχαίνοντας ρεκόρ απασχόλησης 11ετίας με 4,2 εκ. θέσεις εργασίας. Πενήντα φόροι και εισφορές μειώθηκαν αισθητά ανακουφίζοντας εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά και δίνοντας νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και τις νέες δημιουργικές ιδέες. Ο κατώτατος μισθός έφτασε τα 780 ευρώ μετά από τρεις διαδοχικές αυξήσεις. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι βελτιωμένη κατά 12 θέσεις στην προσέλκυση επενδύσεων. Μειώθηκε εντυπωσιακά ο χρόνος απονομής συντάξεων, η ψηφιοποίηση του κράτους έβαλε τις σχέσεις των πολιτών με τις υπηρεσίες του Δημοσίου σε σύγχρονη και δυναμική τροχιά. Στον τομέα των επενδύσεων για τον οποίον έχω ιδιαίτερη γνώση ως σύμβουλος του Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, οι άμεσες ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 72,3% φτάνοντας τα 5.1 δισ. ευρώ στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Παράλληλα, στο πρώτο εξάμηνο του 2022 προστέθηκαν επιπλέον 4.3 δισ. ευρώ.

Το κυβερνητικό έργο, με την ώριμη στάση του ελληνικού λαού, θα προχωρήσει και την επόμενη τετραετία. Πέντε είναι οι βασικές μας προτεραιότητες: Αύξηση μισθών κατά 25% μέσα στην τετραετία, αξιοπρεπής δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, στήριξη της νέας γενιάς, συνέχιση της εθνικής μας πολιτικής στα θέματα των εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει ολόκληρος ο σύγχρονος κόσμος που μέσα σε τέσσερα χρόνια έπαψε να βλέπει τη χώρα μας ως μία μίζερη, ιδεοληπτική και εν πολλοίς επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή συνοχή, γωνιά των Βαλκανίων. Η Ελλάδα μπήκε στην τροχιά της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της ελπίδας. Και κανένα σενάριο κυβερνητικής παραλυσίας, όπως αυτά που απεργάζεται η αντιπολίτευση δεν θα στερήσει από τους Έλληνες, από τη νέα γενιά, τη δική μου γενιά, τα όνειρα και τις ελπίδες. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Γιατί εμείς απέναντι στα σχέδια για την «κυβέρνηση των ηττημένων» προτάσσουμε την κοινωνική συμφωνία των νικητών.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ