Με χαλαρή διάθεση και… πονηρά γελάκια, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να διασκεδάσει τα όσα η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» αποκάλυψε περί μυστικού ραντεβού του με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο εξοχικό του στο Σούνιο, διαψεύδοντας ότι είδε τον γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και ο κ. Βαρουφάκης από τη δική του πλευρά, ωστόσο προκύπτουν ερωτήματα, καθώς την ίδια ώρα δημοσιογράφοι όπως οι Βασίλης Χιώτης και Άρης Πορτοσάλτε σημείωναν ότι είχαν φθάσει τέτοιες πληροφορίες σε αρκετούς πολιτικούς συντάκτες.

Η «Α» στο δημοσίευμά της αναφερόταν σε συνάντηση που έγινε στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο μενού της οποίας μπήκαν οι σχέσεις των δύο κομμάτων με φόντο τα όσα ο κ. Τσίπρας διαμηνύει περί μετεκλογικής συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25. Ταυτόχρονα, φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει επίθεση σε Τσίπρα και Βαρουφάκη, λέγοντας ότι ψαρεύουν να βρουν ψήφους ακόμη και από τη δεξαμενή Κασιδιάρη. «Όλοι ψαρεύουν. Και ο κύριος Βαρουφάκης ψαρεύει και ο κύριος Τσίπρας ψαρεύει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κάνοντας ειδική αναφορά στην προσπάθεια αυτών των κομμάτων να πάρουν κόσμο από την ακροδεξιά και τους πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Open, αναφέρθηκε στη συνάντηση, λέγοντας: «Κυκλοφορούσε, δεν το υιοθετώ, δεν ξέρω αν ισχύει, ότι συναντήθηκε ο κ. Βαρουφάκης με τον κ. Τσίπρα. Δεν το ξέρω αν ισχύει, ας απαντήσουν οι ίδιοι, αλλά, έχουν δεν έχουν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει ανοιχτό κάλεσμα στον κ. Βαρουφάκη για κυβερνητική συνεργασία, τον άνθρωπο που θέλει να αντικαταστήσει τα ευρώ με… “Δήμητρες’’», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών στο Σούνιο, αναφέροντας πως «πρόκειται για τακτικές τύπου Τραμπ», και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη-Βαρουφάκη». Είπε ακόμη πως δεν κάνει συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων «στα κρυφά». «Του έχει μείνει το φάντασμα του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος έχει εμμονές», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε διάψευση προχώρησε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για fake news. «Μόνο ενδεικτική της απελπισίας του κ. Μητσοτάκη είναι η αναφορά του (“δεν το υιοθετώ αλλά λένε…”) στα fake news περί επίσκεψής μου στο εξοχικό του κ. Τσίπρα. Τόσο μεγάλη ανάγκη έχει να συσπειρώσει τη Δεξιά Πολυκατοικία που επιστρατεύει μύθευμα χυδαίας δεξιάς φυλλάδας;», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του αναφέρθηκε σε αυτή τη συνάντηση, ενώ ο διευθυντής του ραδιοφώνου Σκάι 100,3 FM, Βασίλης Χιώτης, στην πολιτική εκπομπή που παρουσιάζει με τον Νότη Παπαδόπουλο, ανέφερε ότι υπήρξαν σχετικές πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία, τις οποίες, όμως, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει. «Ήμουν κι εγώ στην περιοχή, ξέρω πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή. Βούιξε το Σούνιο και το Λαύριο ότι εθεάθη ακριβό αυτοκίνητο από αυτά που χρησιμοποιεί ο κ. Βαρουφάκης. Ή πρόκειται για φαντασίωση ή ήταν κάποιος που έμοιαζε με τον Βαρουφάκη ή ήταν ο ίδιος ο Βαρουφάκης. Δεν μπορώ να πάρω θέση με βεβαιότητα», είπε ο δημοσιογράφος, «αλλά έγινε μεγάλο σούσουρο χτες το απόγευμα», σημείωσε. Περίοικοι, πάντως, σημείωναν πως περπατούσε (ο κ. Βαρουφάκης) στον δρόμο, έβλεπε ότι τον έβλεπαν και δεν τον ένοιαζε καθόλου!

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 3/5