Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υφίσταται ένα είδος, συντροφικού έστω, ρήγματος στις σχέσεις, μάλλον στις δημόσιες τοποθετήσεις μεταξύ του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, και του συμβούλου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τα θέματα της Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρού, όσον αφορά, τουλάχιστον, το λεγόμενο “υγειονομικό ισοδύναμο”, με τον Σταμάτη Βαρδαρό να βρίσκεται πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, ασφαλώς.

“Για το υγειονομικό ισοδύναμο απαιτείται, όταν ο δημόσιος τομέας αδυνατεί να καλύψει την ανάγκη, και άλλου τύπου αξιοποίηση των υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα από τον ΕΟΠΥΥ, με βασικό κριτήριο την ελάφρυνση των πολιτών από πρόσθετες δαπάνες υγείας”, έγραψε πρόσφατα ο Σταμάτης Βαρδαρός, παραπέμποντας στην σχετική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κω.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από την Κω την “ αξιοποίηση ακόμη και του μη συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικού τομέα στις νησιωτικές περιοχές, όταν ο δημόσιος τομέας αδυνατεί να καλύψει την ανάγκη, με απευθείας αποζημίωση των πολιτών για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, έχοντας ως βασικό κριτήριο την ελάφρυνσή τους από πρόσθετες δαπάνες υγείας”…

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι το ως άνω μέτρο πολιτικής, το οποίο εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, έχει ήδη ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση. Τα έχουμε επισημάνει αυτά εγκαίρως. Το θέμα, εν προκειμένω, είναι άλλο: Σαν τον διάβολο το λιβάνι αποφεύγει ο Ανδρέας Ξανθός να υποστηρίξει δημοσίως το ως άνω μέτρο πολιτικής για τα νησιά. Δεν υπάρχει μία ομιλία του, στην οποία να έχει χρησιμοποιήσει τις σχετικές φράσεις του Σταμάτη Βαρδαρού ή του Αλέξη Τσίπρα…

Ναι, αλλά, ποια είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά; Φανταζόμαστε ότι είναι εκείνη του Σταμάτη Βαρδαρού και του Αλέξη Τσίπρα, γεγονός το οποίο στενοχωρεί σίγουρα τον, συμπαθέστατο κατά τα λοιπά, Ανδρέα Ξανθό.