«Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο OPEN, τονίζοντας πως οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιχειρούν να προσεταιριστούν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ασφάλεια στη διακυβέρνηση της χώρας.

Για το «Συμβόλαιο Αλλαγής» του Τσίπρα

«Πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον για «γραφικότητα» και για «πλαστογράφηση» στις αναφορές που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έχει στήσει ένα παρακράτος και κανείς δεν λέει τίποτα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τη λαϊκή φράση «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω», σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έλεγε “Πινοσέτ” και “Θάτσερ” τον Γιώργο Παπανδρέου και ήθελε να βάλει φυλακή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όμως, τώρα λέει τα καλύτερα και για τους δύο».

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μια παγκόσμια εμβέλεια. Ανήκει στην ιστορία, στη δημοκρατική προοδευτική ιστορία του ελληνικού λαού. Αλλά από αυτό, στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, καταντάει γραφικό. Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να τον βάλει φυλακή», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην «πολιτική ουσία» του Αλέξη Τσίπρα που «δείχνει το ήθος των αρχηγών» και αναφέρθηκε στην πρότασή του για τα «κόκκινα δάνεια». «Τι υπονοεί ότι η πρότασή του για τα "κόκκινα δάνεια" δεν είναι σισάχθεια; Ότι το 2015 ενέπαιζε εκατομμύρια δανειολήπτες», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης. Η στάση του Αλέξη Τσίπρα «δείχνει ότι δεν υπάρχει όριο στην ασυνέπεια και τον λαϊκισμό του», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «προσπαθεί να πάρει την εξουσία χωρίς ήθος και αρχές και δείχνει ότι δεν έχει σεβασμό στον άνθρωπο του μόχθου».

«Προφανέστατα κάποια από τα 11 σημεία είναι θέματα αξίας και συζήτησης. Αλλά σας λέω, μπορεί να τον εμπιστευτεί ο λαός; Εμείς προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία και διαπραγματευτήκαμε σκληρά με την ΤΡΟΪΚΑ το 2010. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν είχε ψηφίσει υπέρ της προστασίας τότε», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.


«Ο Μητσοτάκης δεν με ήθελε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ»

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι εμμονικός. Όμως, εγώ δεν έβαλα τον ανιψιό μου να τον παρακολουθεί. Δεν έχω στο κόμμα μου εκπρόσωπο Τύπου που τη Μεγάλη Παρασκευή χυδαιολογούσε κατά του κόμματος της Ν.Δ. Δεν έχω διευθυντή επικοινωνίας άνθρωπο που στοχοποίησε την οικογένειά μου και την προσωπική μου ζωή.

Είμαι ένας πολιτικός που κινείται στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα. Έχω ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου που συγκάλυψε, έναν παρακρατικό μηχανισμό που είχε το θράσος να παρακολουθεί εμένα και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μου ζήτησε εμένα ποτέ για ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα να με συναντήσει και εγώ αρνήθηκα; Τι είμαστε, γείτονες; Δεν έχω ξανασυναντήσει πρωθυπουργό στην Ευρώπη να γυρνάει τα κανάλια και να λέει τέτοια επιχειρήματα», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το ζήτημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι θέλει να προχωρήσει σε δύο δεσμεύσεις για το ζήτημα των υποκλοπών, να γίνει νέα εξεταστική επιτροπή και να αλλάξει ο νόμος περί ενημέρωσης. Αλλά «δεν είναι μόνο οι υποκλοπές που απογυμνώνουν κάθε στοιχείο φιλελευθερισμού πάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι και το θέμα της Χρυσής Αυγής».

«Δεν μπορώ να φανταστώ και να καταλάβω γιατί επί 3 χρόνια στον καταδικασμένο Κασιδιάρη του επέτρεπε η Ν.Δ. να κάνει εκστρατεία από τις φυλακές; Γιατί να φέρει τον νόμο στο παραπέντε; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης είχε το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις», είπε μεταξύ άλλων για το κόμμα Κασιδιάρη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, έκανε λόγο για πονηριά της Ν.Δ. ότι «παρακολουθούσαν τα ποσοστά και όσο η Χρυσή Αυγή ήταν κάτω από 3% όλα ήταν καλά. Όμως, φοβήθηκαν ότι τελικά θα μπει στη Βουλή και ότι δεν θα πετύχουν την αυτοδυναμία τους», ενώ πρόσθεσε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Θα αφήναμε δολοφόνους να συμμετέχουν στις εκλογές;».

«Δεν είμαι λαϊκιστής όπως ο Τσίπρας ούτε ελιτίστας όπως ο Μητσοτάκης»

«Δεν είμαι λαϊκιστής όπως ο Τσίπρας ούτε ελιτίστας όπως ο Μητσοτάκης», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε για την επόμενη ημέρα των εκλογών ότι «το υψηλό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ είναι μήνυμα σταθερότητας. Ό,τι έχω πει θα ισχύσει στο έπακρο».

Για τις ενδεχόμενες συνεργασίες μετά τις εκλογές, είπε ότι «δεν θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Θα είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και να έχει την κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ., είναι μια παρέα του Μαξίμου που διοικεί ένα κράτος».

«Θα 'χουν αποτύχει με τη δική τους εντολή να σχηματίσουν κυβέρνηση και θα προτείνω εγώ δικό τους πρόσωπο; Προτεραιότητά μου είναι να αλλάξει η ζωή του Έλληνα πολίτη. Δεν έρχομαι να συμβιβαστώ και να πάρω καρέκλες. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για αλλαγή σελίδας στον τόπο», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.