Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει στο δίπτυχο «ανάδειξη των προγραμματικών προτεραιοτήτων και των αντιθέσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΜέΡΑ25», ήτοι των κύριων συστατικών στοιχείων μιας ενδεχόμενης αυριανής κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία επικαλείται σχεδόν μονότονα ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, επιχειρεί αυτές τις 15 μέρες να αναδείξει επαρκώς το κυβερνητικό έργο με αιχμή τις δράσεις που έχουν ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, όπως:

  •  η μείωση φόρων και εισφορών
  •  η εξαγγελία για την αύξηση κατά 25% των μισθών έως το τέλος της τετραετίας,
  •  η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας,
  •  διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου έως τις 17.30.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα θεωρείται το μεγάλο πλεονέκτημα της ΝΔ στην επιχείρηση προσεταιρισμού των αναποφάσιστων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το κυβερνών κόμμα δεν θα σταματήσει να υπογραμμίζει το πολιτικό παράδοξο, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, κόμματα που ομνύουν στην απλή αναλογική να μη βρίσκουν ούτε τον ελάχιστο κοινό τόπο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Κυβερνητικά στελέχη μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να υπογραμμίζει τις παλινωδίες του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως δηλώνουν στην Πειραιώς, τη μία ημέρα επιδιώκει κυβέρνηση συνεργασίας, τη δεύτερη κυβέρνηση ηττημένων και την τρίτη κυβέρνηση ανοχής, τον Νίκο Ανδρουλάκη, που δεν θέλει ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα πρωθυπουργό και τον Γιάνη Βαρουφάκη, που... φαντασιώνεται κλειστές τράπεζες και εναλλακτικά συστήματα πληρωμών με «Δήμητρες» αντί για ευρώ. Από την Ηλεία, όπου βρέθηκε, ο πρωθυπουργός παρενέβη στον καβγά που μαίνεται τις τελευταίες ώρες στην αριστερή πολυκατοικία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για το ποιος είναι ο αυθεντικότερος πολιτικός επίγονος και εκφραστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και με αρκετή δόση ειρωνείας τόνισε ενώπιον υποστηρικτών του...

«Εμείς μιλάμε για το μέλλον»

«Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Κι ας αφήσουμε κάποιους να ασχολούνται σε ποιον ανήκει -λέει- η παρακαταθήκη του Ανδρέα, να γυρνούν στο '81. Εγώ θέλω να μιλάω για την Ελλάδα του 2023, για το πώς θα μειώσουμε φόρους, για το πώς θα μειώσουμε τις εισφορές και για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα βελτιώσουμε την υγεία, την παιδεία».

Σχολιάζοντας την οξύτητα που καλλιεργεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν πρόκειται να υποκύψω τις τελευταίες 15 μέρες της προεκλογικής περιόδου στο παιχνίδι του διχασμού και της πόλωσης».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να επικαιροποιήσει την κεντρική προεκλογική του δέσμευση για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Δημοσιεύθηκε στη Απογευματινή