Tην πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Ελληνική Λύση, ακόμα και με τον διάβολο, όπως είπε, βάσει προγραμματικής συμφωνίας, δεν απέκλεισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ3. 

Απαντώντας σε ερώτηση ποιες θα μπορούσαν να είναι οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σε ένα υποθετικό σενάριο, ο Κώστας Ζουράρις απάντησε αρχικά «και με τον Βελόπουλο και με οτιδήποτε επίσης επί τη βάσει προγραμματικής συμφωνίας».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «δεν είναι επιστημονική δυνατότητα σε μένα να δώσω απάντηση, γιατί η ερώτησή σας είναι περιγραφική και δεν έχει στοιχεία επιστήμης». Ωστόσο, επανερχόμενος στο ερώτημα, ανέφερε ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν ακόμα «και με τον διάβολο επί τη βάσει προγραμματικής συμφωνίας».

Μάλιστα, έθεσε και το ρητορικό ερώτημα: «Γιατί, δεν συνεργάστηκε (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) με τους ΑΝ.ΕΛ., που ήταν εθνικο πατριωτικό; Η ΝΔ δεν συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Γιωργάκη;». Πάντως, στα ερωτήματα για περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τη συνεργασία με την Ελληνική Λύση δεν απάντησε, σημειώνοντας μόνο πως δεν έχει ιδέα για το τι θα γίνει και ότι δεν τον απασχολεί αυτό το θέμα.