Στο ντιμπέιτ ο πρωθυπουργός ήταν σαφής, ψύχραιμος και γνώστης των θεμάτων για τα οποία ρωτήθηκε, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Ηράκλειο Λευτέρης Αυγενάκης.

Επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προκαλεί και κάνει θόρυβο, για να μεταφέρει αλλού τη συζήτηση.

Ακόμα, σημείωσε πως στην Ελλάδα έχουν γίνει άλματα προς τα εμπρός και έχει αναγνωριστεί η αναπτυξιακή της πορεία.

Τέλος, σημείωσε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αδυναμίες.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Αυγενάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ και υφυπουργός Αθλητισμού, κος Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλου Ελλάδος, είπε: «Αυτό είναι ο απόλυτος διασυρμός του ποδοσφαίρου και της Ομοσπονδίας που διαχειρίζεται το ποδόσφαιρο με έναn τρόπο που όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Όλη η ευθύνη είναι αποκλειστικά στα χέρια της ΕΠΟ που για το διασυρμό τον οποίο έχει ακολουθήσει όλο αυτό το διάστημα ευθύνεται και σε πολύ μεγάλο βαθμό και η UEFA και η FIFA γιατί αν είχαν πιέσει να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται από την μελέτη που μας παρέδωσαν είναι βέβαιος ότι θα είχαμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Στο μέρος των αρμοδιοτήτων της πολιτείας εμείς ήμασταν συντονισμένοι στο ακέραιο και είμαστε απολύτως συνεπείς κάτι που δεν έκανε ούτε η FIFA ούτε η UEFA ούτε και η ΕΠΟ».

Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν σαφής, ψύχραιμος, ήταν γνώστης των θεμάτων που έπεσαν στο τραπέζι. Απαντούσε επί της ουσίας σε κάθε ερώτηση, περιέγραψε πολιτικές για κάθε θέμα ξεχωριστά, παραδέχτηκε προβλήματα, αναγνώρισε και λάθη και περιέγραψε στο πλαίσιο του περιορισμένου χρόνου που είχε στη διάθεσή του το σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και τι θέλει να κάνουμε για τη χώρα μας. Το καλό ήταν ότι εκείνος μιλούσε στους πολίτες ενώ ο κ. Τσίπρας διαρκώς προσπαθούμε με συνεχείς επιθέσεις να προκαλέσει μια ένταση στη συζήτηση».

Για τον κ. Τσίπρα, επισήμανε: «Ο κ.Τσίπρας βρίσκεται σε πραγματική αμηχανία, ένδεια επιχειρημάτων και φυσικά απουσία ρεαλιστικού προγράμματος. Η μόνη μέθοδος που γνωρίζει καλά να κάνει ο κ.Τσίπρας είναι να προκαλεί ένταση, θόρυβο για να μεταφέρει αλλού τη συζήτηση».

«Η εποπτεία είναι ότι σε παρακολουθεί να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις σου με αυστηρότατο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι έχεις δεσμεύσεις και αναφέρεσαι κάπου αν για κάποιο λόγο δεν τηρήσεις τις υποσχέσεις σου αυτό τι είναι είμαστε απολύτως ελεύθεροι, είμαστε αυτόβουλοι, έχουμε σταθεί στα πόδια μας; Όχι βέβαια έχουμε κάνει άλματα προς τα μπρος, έχει αναγνωριστεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας αλλά από εκεί και πέρα δεν είμαστε απολύτως στα πόδια μας, έχουμε μια υψηλή εποπτεία η οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή κινδυνεύει να ενεργοποιήσει μηχανισμούς τους οποίους δεν τους θέλουμε», τόνισε.

Όσον αφορά στον κ. Ανδρουλάκη, ανέφερε: «Τον κ. Ανδρουλάκη τον ξέρω και έχω και προσωπική άποψη για τις αδυναμίες που έχει και τις αδυναμίες που παρουσιάζει και ο ίδιος ως αρχηγός κόμματος και που πλέον όλα αυτά είναι απολύτως ορατά και στους πιο στενούς και πιστούς του υποστηρικτές του. Δηλαδή πλέον η τοπική κοινωνία με κάποιο τρόπο εκφράζει την ενόχληση, τη δυσπιστία και αναγνωρίσει τις αδυναμίες του. Το να είσαι αρχηγός ενός κόμματος που να θέλεις να διεκδικήσεις την ψήφο του ελληνικού λαού και να λες για τον άγνωστο Χ επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτό δεν αρέσει στον κόσμο, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισε».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει εσωκομματικό θέμα στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, απάντησε: «Πολύ πιθανό, αλλά δεν με απασχολεί αυτό είναι δικό τους θέμα. Όταν σε ένα debate ή σε μια προεκλογική διαδρομή η εμμονή του κ.Ανδρουλάκη είναι για τις παρακολουθήσεις που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για αυτό η κυβέρνηση και δώσ’ του ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα. Όταν χθες μίλησε για τη φορολόγηση στις γονικές παροχές ρίχνοντας το όριο στο μισό από αυτό που έχει ήδη καθιερώσει η κυβέρνηση είναι μια πλειοδοσία υποσχέσεων αλλά χωρίς περιεχόμενο. Δεν έχει εκδηλώσει τη στιβαρότητα που περίμεναν όλοι να έχει ως τρίτος πόλος».

«Το μοντέλο των κυβερνητικών συνεταιρισμών δεν αποδίδει ειδικά σε περιόδους κρίσιμες που πρέπει η Ελλάδα να πάει ψηλότερα. Αν έχουμε συνεταιρισμούς εκ των πραγμάτων αυτό αποδυναμώνει το ρόλο, την αποστολή αλλά και το βάρος και τη στιβαρότητα που έχει αποδείξει ότι έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», πρόσθεσε.