Στο «Κάλπη 23» μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Βασίλης Σπανάκης.

Ειδικότερα, τονίζει ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της φιλολαϊκής, αναπτυξιακής πολιτικής που εφάρμοσε, αλλά και τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα κατά τη διακυβέρνησή της.

Ταυτόχρονα, ζητάει καθαρή νίκη της Ν.Δ., θεωρώντας ως απαραίτητη την επόμενη τετραετία τη βελτίωση των απολαβών των εργαζομένων, σε συνέχεια των ήδη πεπραγμένων.

Κύριε Σπανάκη, γιατί οι πολίτες να επιλέξουν Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Με την κυβέρνηση αυτή η χώρα μας έκανε σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς. Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο και αυτό αναγνωρίζεται από τους εταίρους μας στην Ευρώπη, τους επενδυτές και πρωτίστως από τους πολίτες. Παρά τις δυσκολίες, εξαιτίας της υγειονομικής και της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση εφάρμοσε μια πολιτική φιλολαϊκή και ταυτόχρονα αναπτυξιακή. Στήριξε, με σειρά μέτρων, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις, την ώρα που η οικονομία μας σημείωσε ανάπτυξη, με μείωση της ανεργίας, μείωση του δημόσιου χρέους και σημαντική βελτίωση σε πολλούς δείκτες, όπως οι επενδύσεις και οι εξαγωγές. Πρχωρήσαμε επίσης σε βελτίωση της λειτουργίας του κράτους, κυρίως μέσα από την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, και σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως στην Παιδεία. Γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να συνεχίσει η χώρα στον ίδιο δρόμο. Για μια Ελλάδα πιο ισχυρή, που θα ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Εξετάζετε τη δυνατότητα σύμπραξης με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα;

Δεν έχουμε κρύψει ότι θέλουμε καθαρή διαφορά από το δεύτερο κόμμα στις 21 Μαΐου, ώστε να είναι ξεκάθαρο ποιος πρέπει την επόμενη ημέρα να σχηματίσει κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η προσπάθειά μας τώρα επικεντρώνεται στο να πείσουμε τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας. Τα σενάρια συνεργασίας τα αφήνουμε για την αντιπολίτευση. Εχουμε ακούσει για κυβέρνηση ηττημένων, «προοδευτική» κυβέρνηση, κυβέρνηση ανοχής. Ενας είναι ο τρόπος για να κλείσει η πόρτα σε τέτοιου είδους σενάρια, που θα βάλουν σε περιπέτειες τη χώρα. Να είναι πολύ ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι βασική προτεραιότητα στη νέα τετραετία είναι η βελτίωση των απολαβών των εργαζομένων. Με ποιες πολιτικές θα το επιτύχετε αυτό, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα;

Η κυβέρνηση την τετραετία που μας πέρασε στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους με σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των μισθών. Δεν μένουμε όμως σε αυτά που κάναμε. Για τη νέα τετραετία έχουμε δεσμευτεί για αύξηση του μέσου μισθού κατά 25%, αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση των μισθολογίων τους από 1η/1/2024 και νέα αύξηση στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2024. Η αγορά εργασίας βελτιώθηκε, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετές στρεβλώσεις που πρέπει να θεραπευτούν. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις, που θα φέρουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Εμείς θα συνεχίσουμε την πολιτική που εφαρμόσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και από την οποία είχαμε θετικά αποτελέσματα, όπως η δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας κατά 6% σε σχέση με το 2019.

Κύριε Σπανάκη, τι απαντάτε στις αγωνίες ενός κατοίκου του Νότιου Τομέα που βλέπει την περιοχή να αναπτύσσεται, αλλά ο ίδιος ανησυχεί για την καθημερινότητά του και τις επερχόμενες αλλαγές;

Θα του απαντούσα ότι και εγώ έχω τις ίδιες αγωνίες, καθώς εδώ γεννήθηκα και ζω με την οικογένειά μου. Τα Νότια βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η περιοχή αναμένεται να αναπτυχθεί και άλλο τα επόμενα χρόνια, λόγω κυρίως του εμβληματικού έργου του Ελληνικού. Ο ρόλος του βουλευτή είναι να αφουγκράζεται τις αγωνίες των πολιτών και να μεταφέρει τα προβλήματά τους, προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις. Γι’ αυτό θα του έλεγα να μου δώσει τη δύναμη ώστε την επόμενη τετραετία να μπορέσω να τον εκπροσωπήσω ακόμα καλύτερα, να γίνω η δική του φωνή μέσα στη Βουλή, παλεύοντας για λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δημοσιεύτηκε στο «Κάλπη 23» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 6/5