«Η σχέση Ερντογάν με τον τουρκικό λαό καλά κρατεί», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής στη Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

Είπε ότι «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στις δεύτερες εκλογές στην Τουρκία, ενώ τόνισε πως από το χθεσινό αποτέλεσμα φαίνεται πως η Τουρκία αποκόπτεται από τη Δύση και αυτονομείται. Αποκόπτεται, στρέφεται στον αυταρχισμό στο εσωτερικό, στον Ερντογανισμό και σε μια συμπεριφορά στο εξωτερικό που μπορεί και να είναι εν δυνάμει και επικίνδυνη, γιατί το Ελσίνκι έχει πάει περίπατο. Εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί». 

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καιρίδη

Με αφορμή τις τουρκικές εκλογές 

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις προφανώς, έπεσαν έξω τα δυτικά ΜΜΕ που μας παρουσίαζαν το τελευταίο διάστημα τον Κιλιντσάρογλου ως τον μεγάλο ηγέτη που θα κάνει την ανατροπή, εμείς που είμαστε ποιο ψαγμένοι στην Ελλάδα και είμαστε υποχρεωμένοι λέγαμε από την αρχή ότι ο Κινλτσάρογλου είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή για την αντιπολίτευση. Ένας άχρωμος γραφειοκράτης χωρίς καθόλου χάρισμα, με έναν Ερντογάν του οποίου η σχέση με τον τουρκικό λαό καλά κρατεί. Μεγάλη η αφοσίωση κυρίως της τουρκικής ενδοχώρας. Κέρδισε όλη την εσωτερική Τουρκία και τα παράλια της Μαύρης θάλασσας με μεγάλες διαφορές από την αντιπολίτευση και ισορρόπησε στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον δεύτερο γύρο.

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ακόμα περισσότερο γιατί καταλαβαίνετε ότι αν τώρα δεν ηττήθηκε με όλα αυτά τα προβλήματα που είχε με τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, τη στοχοποίηση, τους σεισμούς, τη Δύση απέναντι... Έχουμε μια άλλη Τουρκία. Η Τουρκία φεύγει από τον Ατατούρκ και αποκτά τον νέο Ατατούρκ. 

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Η Τουρκία αποκόπτεται σιγά-σιγά από τη Δύση, αυτονομείται, αυτό επιβεβαιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα αυτών των ιστορικών εκλογών. Αποκόπτεται, στρέφεται στον αυταρχισμό στο εσωτερικό, στον Ερντογανισμό, και σε μια συμπεριφορά στο εξωτερικό που μπορεί και να είναι εν δυνάμει και επικίνδυνη γιατί το Ελσίνκι έχει πάει περίπατο. Εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. 

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Οι ΗΠΑ θέλανε τον Κιλιντσάρογλου, πιστεύανε ότι με τον Κιλιντσάρογλου θα μπορέσει η Τουρκία να επιστρέψει σε μια δυτικόστροφη κανονικότητα... Προφανώς οι αμερικανοί θα προσπαθήσουν να βρουν ένα modus vivendi με τον Ερντογάν αλλά μην έχετε αμφιβολία ότι η μετατόπιση της Αμερικής, που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, θα επιταχυνθεί. Δηλαδή η Αμερική φεύγει από τις ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που ευνοούσε την Τουρκία μέχρι χθες διότι η Τουρκία είχε το προβάδισμα σε αυτή τη σχέση, ήταν η σημαντικότερη χώρα από τις δύο για τους Αμερικανούς, και έρχεται τώρα να αναδείξει την Ελλάδα στον προνομιούχο στρατηγικό εταίρο και αυτό θα συμβολίσουν τα F35.