«Τις τελευταίες ημέρες διαμορφώνεται ένα κύμα που την Κυριακή των εκλογών θα αναδείξει πρώτη δύναμη τη ΝΔ», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα με τη ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει χαμένα, καθώς άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταλάβει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα. 

Είπε πως η ΝΔ δίνει τη μάχη, υπερασπίζεται την πρότασή της και ζήτησε αυτοδύναμη ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

 Διαμορφώνεται ένα κύμα τις τελευταίες ημέρες που θα υπογραμμίσει στις 21 Μαΐου ότι αυτός που θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία είναι ο Κυρ.Μητσοτάκης και η ΝΔ. Τον τελευταίο μήνα κάθε ημέρα είναι καλύτερη για τη ΝΔ γιατί εχουμε σταθερή στρατηγική, ξεκάθαρη πρόταση, καθαρές κουβέντες λέμε στον ελληνικό λαό δεν τα γυρίζουμε κάθε δεύτερη μέρα. Είπαμε θέλουμε αυτοδυναμία γιατί αυτή ειναι η προϋπόθεση να πορεύεται σταθερά η χώρα προς τα μπροστά, είπαμε ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι ξανά πρωθυπουργός και αυτό δεν το συζητάμε και καταθέσαμε τις δεσμεύσεις μας για την επόμενη τετραετία που αφορούν τους μισθούς, τις επενδύσεις, τη μείωση της φορολογίας, τη βελτίωση του κράτους, τη βελτίωση του τομέα υγείας. Αντίθετα από την άλλη πλευρά βλέπω ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει χαμένα, άλλα λεει το πρωί άλλα το μεσημέρι άλλα το βράδυ.

Για το φράχτη στον Έβρο: Ο κ.Τσίπρας ψάχνεται, μαδάει τη μαργαρίτα τι ακριβώς θα κάνει, «δεν θα το γκρεμίσουμε, δεν θα το  επεκτείνουμε». Καταρχήν ελπίζω ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν σύνορα και στη θάλασσα για τα οποία αμφέβαλε όταν ήταν πρωθυπουργός και στη στεριά τα σύνορα μας με την Τουρκία είναι ο ποταμός Έβρος οφείλουμε να τα φυλάμε και δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος από το σύνολο του ποταμού Έβρου να καλυφτεί με το φράχτη. Χθες στο Mega είχα μια συζήτηση με τον κ. Μουζάλα ο οποίος και πάλι κατέθεσε τις αντιρρήσεις του και την αμφισβήτησή του για την κατασκευή αυτού του έργου άλλα λεει ο ένας και άλλα λεει ο άλλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια Βαβέλ και ο λόγος που είναι Βαβέλ είναι γιατί έχει αποφασίσει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας στην Ελλάδα που να αμφιβάλει για αυτό και επομένως ψάχνονται για το πώς θα διαχειριστούν την ήττα και τι καταστάσεις θα διενεργηθούν μέσα στο κόμμα.

Αυτή τη στιγμή δίνουμε τη μάχη μας, υπερασπιζόμαστε την πρότασή μας και τα επιχειρήματά μας για να πάρουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και να καταλάβουν όλοι ότι η καλύτερη λύση που εχει η Ελλάδα για την επόμενη τετραετία είναι αυτοδύναμη ΝΔ και Μητσοτάκης Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την κριτική που δέχονται για την ασφάλεια της χώρας: Εργαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά με σχέδιο και αποφασιστικότητα να ενισχύσουμε το ρόλο της Αστυνομίας και να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Η πρώτη προτεραιότητα που κάναμε πράξη και έχει πολύ εμφατικά αποτελέσματα είναι ότι σφραγίσαμε τα σύνορα μας. Τονίζω το θέμα των συνόρων γιατί αν από εκεί μπαίνανε οι 270 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που σταματήσαμε πέρυσι η εγκληματικότητα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής θα χτυπούσε κόκκινο. Καλά θα κάνει ολόκληρη η αντιπολίτευση να το αναγνωρίσει αυτό γιατί αυτό είναι δουλειά της ΕΛ.ΑΣ. Ενισχύσαμε την παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους και στις γειτονιές της Αττικής στέλνοντας 3.600 αστυνομικούς στην Αττική τα τελευταία 2,5 χρόνια. Αναβαθμίσαμε την εκπαίδευση των αστυνομικών και περάσαμε όλη την ομάδα ΔΙΑΣ από ειδικά μαθήματα προκειμένου να είναι πολύ καλύτεροι στη δουλειά τους.

Αναβαθμίσαμε τη συνολική αστυνομική εκπαίδευση κάνοντας ανώτατη στρατιωτική σχολή τη σχολή των αξιωματικών μας. Απελευθερώσαμε τους αστυνομικούς μας από μια σειρά από πάρεργα όπως το γνήσιο της υπογραφής και τη μεταφορά των δικογράφων λες και ήταν οι αστυνομικοί μας κούριερ και πολλά ακόμα. Προσωπικά δεν θα σταματήσω ποτέ να εργάζομαι 24 ώρες το 24ωρο όσο είμαι σε αυτό το υπουργείο γιατί η εγκληματικότητα είναι σαν την Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και πετάγονται δύο, και επομένως οφείλουμε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να έχουμε ακόμη πιο καλά αποτελέσματα.