Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετίας που πέρασε, για τον Νομό Πέλλας το πρόσημο είναι αναμφισβήτητα θετικό. Ύστερα από πολλές δεκαετίες η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο των κυβερνητικών αποφάσεων, δρομολογήθηκαν ζητήματα που λίμναζαν για δεκαετίες και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της περιοχής, όπως για παράδειγμα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Μέσα από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πλάνου για το σύνολο του Νομού, με ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών και με τις απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις, θέσαμε τις βάσεις που θα μας επιτρέψουν την επόμενη τετραετία να υλοποιήσουμε τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Στις υποδομές είχαμε τη δρομολόγηση των μεγάλων έργων του οδικού δικτύου «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» και του Φράγματος του Αλμωπαίου καθώς επίσης και έργα αναπλάσεων, αρδευτικών δικτύων και έργων πολιτισμού ύψους 110 εκατ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, και του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Πολύ σημαντικές αποφάσεις υπήρξαν και για τον πρωτογενή τομέα, έναν τομέα που ο Νομός Πέλλας είναι πρωταγωνιστής. Προωθήθηκαν οι λύσεις σε ζητήματα κομβικής σημασίας, όπως η αναμόρφωση της λειτουργίας του ΕΛΓΑ, με το θέμα της αποκατάστασης του καθεστώτος των αποζημιώσεων σε μια εφάπαξ πληρωμή, να ξεχωρίζει. Ενώ ελήφθησαν και σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις όπως ο παγετός της άνοιξης του 2021. Παράλληλα, βρήκαν λύσεις μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που ταλαιπώρησαν τους πολίτες της περιοχής επι πολλές δεκαετίες με κορυφαίο παράδειγμα την τακτοποίηση των διακατεχόμενων ακινήτων.

Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Πέλλα μπήκε στον χάρτη της ανάπτυξης και βρέθηκε στον πυρήνα των αποφάσεων του κεντρικού κράτους. Την επόμενη ημέρα καλούμαστε να αξιοποιήσουμε το έργο που έγινε, κάνοντας έτσι το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Με σύμμαχο την εμπιστοσύνη των πολιτών θα συνεχίσουμε και την νέα τετραετία να μιλάμε με έργο για την Πέλλα.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη23» της εφημερίδας Παραπολιτικά