Λήγει στις 21 Μαΐου η προθεσμία προκειμένου οι απόδημοι Έλληνες να εγγραφούν στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr . Έτσι θα τους δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους στις ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές που προγραμματίζονται για τις 2 Ιουλίου.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, οι επόμενες εθνικές κάλπες αναμένεται να προκηρυχθούν για τις 2 Ιουλίου, ενώ στο εξωτερικό θα διενεργηθούν 1 ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την 1η Ιουλίου.

 Η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο apodimoi.gov.gr είναι έως την Κυριακή 21 Μαΐου 23:59 ώρα Ελλάδος.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

 Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, χιλιάδες Ελληνίδες και χιλιάδες Έλληνες θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν από το εξωτερικό.

 Παράλληλα, όσοι δεν έχουν εγγραφεί, η πλατφόρμα apodimoi.gov.gr παραμένει ανοικτή για τις πιθανές δεύτερες εκλογές, για τις οποίες έχουν εγγραφεί ήδη επιπλέον 7.000 Έλληνες τις τελευταίες ημέρες και υποβάλλονται εκατοντάδες αιτήσεις καθημερινά.

 Εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, οι επόμενες εθνικές κάλπες αναμένεται να προκηρυχθούν για τις 2 Ιουλίου, ενώ στο εξωτερικό θα διενεργηθούν 1 ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την 1η Ιουλίου. Αυτό σημαίνει, ότι οποιοσδήποτε Έλληνας επιθυμεί να ψηφίσει & 1 Ιουλίου θα είναι στο εξωτερικό μπορεί να υποβάλλει αίτηση στο apodimoi.gov.gr.

 Η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο apodimoi.gov.gr είναι έως την Κυριακή 21 Μαΐου 23.59 ώρα Ελλάδος. Για μας στη Νέα Δημοκρατία είναι σημαντικό να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες στις εκλογές. Συνεπώς, καλούμε όλους τους Έλληνες που θα βρεθούν 1 Ιουλίου στο εξωτερικό ακόμη και για επαγγελματικούς λόγους ή λόγους αναψυχής να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους άμεσα.

 Για περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια για την υποβολή της αίτησης μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία Ελληνισμού της Διασποράς της ΝΔ στο diaspora@nd.gr ή να στείλετε το κινητό σας τηλέφωνο ή να καλέσετε στο 6972932760 / 6972139115 / 6972011356 2109444250/252 (και στο WhatsApp 24/7).