Σε μια συγκλονιστική συγκέντρωση τόσο όσο αφορά την μαζική συμμετοχή, όσο και τον ενθουσιασμό και το πάθος των παρευρισκομένων μίλησε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου στην Κεντρική Πλατεία Περιστερίου.



Χιλιάδες ενεργοί πολίτες έδωσαν το παρόν, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, διακόπτοντας συχνά την ομιλήτρια με χειροκροτήματα. Πρόκειται για μια συγκέντρωση από αυτές που περνάνε στην ιστορία και πολλοί από τους παρευρισκόμενους δεν έκρυβαν την συγκίνησή τους, μιας και οι ίδιοι σχολίαζαν ότι τους θύμιζε συγκεντρώσεις του 1981.

Ήταν μια συγκέντρωση έκρηξη της θέλησης να ανέβει το ΠΑΣΟΚ και να πρωταγωνιστήσει και πάλι , αλλά και της εκδήλωσης εκτίμησης και αγάπης προς το πρόσωπο της Νάντιας Γιαννακοπούλου και θέλησης να εκλεγεί και πάλι για δεύτερη συνεχή φορά Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα.



Η Νάντια Γιαννακοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της δίνοντας το στίγμα. « " Στις εκλογές αυτές χρησιμοποιώ ένα σύνθημα: “Πηγαίνω μπροστά κοιτάζοντας πίσω”. Κάποιοι παραξενεύτηκαν, κάποιοι μου είπαν τι κάνεις. Όμως εγώ επέμεινα. Γιατί μπορεί οι εποχές να άλλαξαν, μπορεί οι συγκρίσεις να μοιάζουν άδικες, αλλά ένα πράγμα δεν αλλάζει. Το νήμα των αγώνων, των συγκινήσεων, των αξιών αυτής της μεγάλης παράταξης. Οι ιδέες που άντεξαν στο χρόνο. Οι μνήμες που αντί να ξεθωριάζουν γίνονται πιο δυνατές! Από αυτές τις ιδέες, τις μνήμες, τις αξίες, από αυτή την σπουδαία ιστορία, παίρνω δύναμη. Από όλα όσα συμβολίζει η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη που σήμερα αναγεννιέται. Γιατί οι εποχές μπορεί να αλλάζουν αλλά το δικό μας πρόσημο μένει πάντα το ίδιο. Η προστασία του αδύναμου. Η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας. " Τόνισε δε την ανάγκη να ενισχυθεί καταλυτικά το Πασοκ στις εκλογές, παράλληλα με την καταδίκη στους δύο μονομάχους του μικρού δικομματισμού: " Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να τιμωρήσει αυτούς που – κατ’ εκείνον – κατέστρεψαν τη χώρα που κόντεψε να την τινάξει στον αέρα. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης που ήρθε να μας απαλλάξει από τον κ. Τσίπρα κατάντησε να παρακολουθεί τους υπουργούς του και να διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό. Γι αυτό ακριβώς λέμε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά χωρίς αυτούς.



Ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τον Μητσοτάκη. Το τανγκό της αποτυχίας ας το χορέψουν οι δυο τους. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επαναφέρει από το παράθυρο αυτούς που ο λαός θα διώξει από την πόρτα. Απέναντι σε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα παρακμής η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: Δυνατό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής! Δυνατή προοδευτική παράταξη.

Δυνατή επανεκκίνηση για τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου. Γιατί αν κάτι αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι από τη χώρα και την πολιτική μας ζωή δεν λείπουν ούτε η τοξικότητα, ούτε ο τυχοδιωκτισμός. Ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η αλαζονεία. Ούτε η έλλειψη ενσυναίσθησης, ούτε η θεσμική απαξία. Αυτό που λείπει και χρειάζεται η χώρα είναι το μέτρο. Είναι η ευθύνη. Είναι το σχέδιο για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων της. Την 21η Μαΐου σας καλώ να πάρουμε μαζί απόφαση μιας νέας αλλαγής." Αφού στάθηκε αναλυτικά στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για όλα τα καυτά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας, στάθηκε και στα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας και την δική της προσπάθεια. "



Στον αγώνα για ένα μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ θα είμαι ξανά στην πρώτη γραμμή. Όπως έκανα όλη αυτή την τετραετία. Από την πρώτη μέρα που μου κάνατε την τιμή να με εκλέξετε βουλευτή της Δυτικής Αθήνας. Τέσσερα χρόνια τώρα έχω περπατήσει σε κάθε Δήμο. Σε κάθε γειτονιά. Μίλησα σε σπίτια, σε χώρους εργασίας, σε δημόσιες επιχειρήσεις, σε λαϊκές, σε μικρές συγκεντρώσεις, σε βιοτεχνίες, σε μαγαζιά. Μίλησα με χιλιάδες ανθρώπους. Είδα τις αγωνίες τους. Το αγώνα της καθημερινότητας. Την οικονομική πίεση. Την ανασφάλεια από τη διεθνή κατάσταση. Το άγχος της διαχείρισης του χρόνου, ειδικά για εμάς τις γυναίκες. Την αγωνία για το μέλλον των παιδιών.



Γι’ αυτά θέλω να παλέψω, σε αυτά θέλω να δώσω λύσεις. Και θα είναι τιμή μου αν και στην επόμενη βουλή είμαι η δική σας φωνή. Μια δυνατή και μαχητική φωνή που θα παλεύει για την παράταξη, για τους ανθρώπους της, αλλά πάνω απ’ όλα για να μπει η πατρίδα μας ξανά σε ένα καλύτερο δρόμο. Πολλοί από εσάς με έμαθαν καλύτερα τα τελευταία χρόνια. "