Λέει «όχι» σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά δεν αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία μετά τις εκλογές. Τινός ποιού ήταν η τοποθέτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ. 

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει: Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, μετά πρότεινε με Βαρουφάκη, τώρα λέει κάτι καινούργιο. Η θέση μου είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για τις υποκλοπές και ζήτησε, εκτός από εξεταστική επιτροπή, άποψη την οποία επανειλημμένως αναφέρει, περισσότερους μάρτυρες. «Για το επίμαχο θέμα, λέω να γίνει εκ νέου εξεταστική επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου και με 40 μάρτυρες αντί για τρεις, που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ» τόνισε και είπε για την Εξεταστική Επιτροπή: «Το αποτέλεσμα της Εξεταστικής θα οδηγήσει σε Προανακριτική». 

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Όταν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές και βάζει μόνο ένα ζήτημα, τότε γίνεται χορηγός του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε. Διευκρίνισε ότι δεν αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία αλλά μιλά με προγραμματικούς όρους και συγκλίσεις και αξιόπιστα πρόσωπα.

Εξήγησε δε την άποψή του περί... χορηγίας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό, φέρνοντας τρία παραδείγματα: Τις «Πρέσπες του Αιγαίου», την στάση του ΣΥΡΙΖΑ τον φράχτη του Έβρου και τις «Δήμητρες» Βαρουφάκη. Επιπλέον, ρώτησε ρητορικά: «Δεν έμαθαν τίποτα από το 2015;»