Για πρώτη φορά θα διεξαχθούν εκλογές στη χώρα μας με την ψηφιακή βοήθεια, γεγονός που σημαίνει ότι θα γίνει πολύ πιο γρήγορη «ανάγνωση» των αποτελεσμάτων.

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «στις 9:00 το βράδυ θα έχουμε το 80% των αποτελεσμάτων καταχωρημένο στο σύστημα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυτό θα συμβεί γιατί «θα δοθούν tablets σε όλα τα εκλογικά τμήματα όπου θα γίνει αυτόματη καταγραφή».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως αυτό δεν θα αφορά μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και στους σταυρούς, λέγοντας πως «μέχρι τις 12:00 το βράδυ θα υπάρχει μία πάρα πολύ καθαρή εικόνα για τους υποψήφιους βουλευτές».

Χαρακτήρισε «ασφαλή τη διαδικασία», ενώ επισήμανε πως «όσοι τη διαθέτουν στο wallet τους θα μπορούν να ψηφίζουν με την ψηφιακή τους ταυτότητα».

Όσον αφορά την ψηφιοποίηση του κράτους, που υπόσχεται προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία για την επόμενη τετραετία, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως «θα δούμε άλλες 4.000 υπηρεσίες να ψηφιοποιούνται την επόμενη τετραετία. Η πρώτη θα είναι οι μεταβιβάσεις ακινήτων».