Εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσαν την αίθουσα του ξενοδοχείου που πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση του υπουργού Υγείας και υποψήφιου βουλευτή Α' Αθηνών Θάνου Πλεύρη και έστειλαν μήνυμα νίκης για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών Θάνος Πλεύρης ιδιαίτερα συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου ανέφερε «είναι μεγάλη συγκίνηση για μένα η σημερινή μέρα με το πλήθος κόσμου που ήρθε σήμερα. Αισθάνομαι τύψεις που δεν κλείσαμε μεγαλύτερο χώρο αλλά και ικανοποίηση για την τόσο μεγάλη προσέλευση». 

Σε μία κατάμεστη αίθουσα με παλμό ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας», σημειώνοντας «είμαστε η παράταξη που αγαπά την ευθύνη και δεν φοβάται να την πάρει όταν το χρειάζεται η πατρίδα. Είμαστε η "γαλάζια γενιά" που κληρονόμησε τις αξίες των προηγούμενων και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παραδώσουμε την πατρίδα καλύτερη από αυτήν που βρήκαμε. Η ΝΔ είναι πιο ενωμένη από ποτέ και αυτό φάνηκε με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμάρα και Κώστα Καραμανλή στο Ζάππειο. Την 21η Μαΐου είναι οι εκλογές που θα κρίνουν την αυτοδυναμία. Στηρίξτε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και δώστε δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτακη».

Η Μυρτώ στην εκδήλωση

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρώην υπουργός, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Θάνο Πλεύρη πολιτικό που ξεχωρίζει για το ήθος, την ευθυκρισία του, την αποφασιστικότητα του, την τόλμη του και την αποτελεσματικότητα του και έχει ανάγκη η πολιτική σκηνή και η Νέα Δημοκρατία.
Στην πρώτη θέση των καλεσμένων βρισκόταν η Μυρτώ με τη μητέρα της, καθώς ήθελαν να ευχαριστήσουν τον υπουργό Υγείας, που με προσωπική του παρέμβαση καλύφθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ οι θεραπείες της στη Γερμανία. Ο κόσμος είχε γεμίσει από νωρίς την αίθουσα, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που άκουσαν μόνο τα όσα είπε ο υπουργός από τα μεγάφωνα που υπήρχαν σε κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.



Τα διλήμματα των εκλογών

Στο διακύβευμα των εκλογών ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «πρέπει να στείλουμε σαφές μήνυμα την 21η Μαΐου με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχει ο κίνδυνος οι ηττημένοι να κάνουν κυβέρνηση και να έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα και υπουργούς τον Ανδρουλάκη και τον Βαρουφάκη. Και υπάρχει και ο κίνδυνος να μην έχουμε αυτοδυναμία και να χρειαστεί να συγκυβερνήσουμε. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν έπρεπε την περίοδο της πανδημίας ή την περίοδο του Μαρτίου του 2020, να περιμένουμε από τον Ανδρουλάκη να μας πει τι να κάνουμε και αν συμφωνεί». 

Και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να συγκρίνετε τις δυο τετραετίες. Αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ και αυτήν της ΝΔ. Και να αποφασίσετε τι θέλετε. Θέλετε μια αστυνομία που να κάνει τη δουλειά της, να προστατεύουμε τα σύνορα μας, να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις ή όχι».

Ο κ. Πλεύρης έκλεισε την ομιλία του «Είμαστε η μεγάλη παράταξη που στηρίξαμε και στηρίζουμε την πατρίδα, που είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».