Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί ομιλία σε εκδήλωση του κόμματος στην Καστοριά, στο ξενοδοχείο «Limneon».

Κατά την έναρξη της ομιλίας ευχαρίστησε τους κατοίκους της Καστοριάς για τη θερμή υποδοχή και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου λέγοντας πως «είμαι σίγουρος ότι θα γιορτάζει η παράταξή μας, θα γιορτάζει η Καστοριά, μια περιοχή που πάντα ήταν στην καρδιά της Ν.Δ.».

«Η Καστοριά έχει μια ξεχωριστή θέση στη δική μου καρδιά, θα είμαστε κοντά σας, όπως ήμασταν σε όλους τους πολίτες που πέρασαν τέσσερα δύσκολα χρόνια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis-kastoria__2_
mitsotakis-kastoria__1_

Ο απολογισμός της τετραετίας 2019-2023

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μίλησε για το μεταναστευτικό ζήτημα και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα απέδειξε ότι έχει σύνορα». Έπειτα, έκανε αναφορά στον covid-19 και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολική και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, τόνισε ότι «χωρίς τη στήριξη της αντιπολίτευσης ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει γίνει παράγοντας γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σχολίασε, ακόμα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα ενεργειακά προβλήματα που δημιούργησε στην οικονομία και τις τιμές της βενζίνης, ενώ ανέφερε ότι το φυσικό αέριο έρχεται και στη Δυτική Μακεδονία.

Μιλώντας για την Παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης «ύμνησε» το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην Καστοριά και έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη για αναβάθμιση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων.

Για την αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «είναι δύσκολο να μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικές δυνάμεις που μέσα στην απελπισία τους είναι διατεθειμένες να τάξουν τα πάντα στους πάντες».

Υπογράμμισε ότι η Καστοριά μπορεί να γίνει προορισμός για 12 μήνες τον χρόνο, μαζί με την αξιοποίηση του αεροδρομίου. «Την επόμενη μέρα θα ασχοληθώ προσωπικά με τα ειδικά ζητήματα που αφορούν την Καστοριά», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια», σημείωσε. Δεσμεύτηκε ότι οι χαμένες θέσεις από τον λιγνίτη θα καλυφθούν από «άλλες καλύτερες». «Σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα τρίβουμε τα μάτια μας από τις επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά.
mitsotakis-kastoria__4_
mitsotakis-kastoria__3_


«Στόχος μου το βράδυ της Κυριακής να μην υπάρχει σε κανέναν καμία απολύτως αμφιβολία»

«Η υγεία θα είναι το επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα να παίξουμε επίθεση», αναφερόμενος στη στήριξη που θα δώσει η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας την επόμενη τετραετία, σε περίπτωση νίκης της Ν.Δ. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι την επόμενη τετραετία θα προσληφθούν 10.000 γιατροί και εκπαιδευτικοί.

Για την ενέργεια σχολίασε ότι «η Ελλάδα είναι ήδη πρωταγωνίστρια στην πράσινη μετάβαση, δεν θέλω να ξαναβρεθούμε ποτέ να είμαστε εξαρτημένοι για τις εισαγωγές ενέργειας», σχολίασε και συνέχισε μιλώντας για τα φωτοβολταϊκά.

Για την αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «υπάρχει ο απόλυτος πολιτικός αχταρμάς, έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής και τώρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών». 

Για τον Διονύση Σαββόπουλο είπε ότι είναι ντροπή που «λιθοβολήθηκε» για τις δηλώσεις του υπέρ της Ν.Δ.

«Στόχος μου το βράδυ της Κυριακής να μην υπάρχει σε κανέναν καμία απολύτως αμφιβολία, η Ν.Δ. θα είναι η μεγάλη νικήτρια και αυτή που θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

5890553
5890555
5890559
5890589


Δείτε LIVE την ομιλία του πρωθυπουργού