Best of στο 90+1
Best of στο 90+1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
katrougkalos_omilia
Πολιτική

«Τα μαζεύει» ο Κατρούγκαλος για τις ασφαλιστικές εισφορές: Καμία αλλαγή που θα επιβαρύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες

Τόνισε ότι «είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας»

Σε «επανορθωτική δήλωση» για τα όσα ανέφερε το βράδυ της Τρίτης σε σχέση με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης με το εισόδημα προέβη σήμερα, μέσω Twitter, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ειδικότεερα, ο πρώην υπ. Εργασίας υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ότι εξέφρασε μια προσωπική άποψη σε σχέση με τις εισφορές, προσθέτοντας πως «είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας».

Αναλυτικά, η τοποθέτησή του

«Η Ν.Δ. προσπαθεί να μη συζητάμε για τα επίδικα και ουσιώδη, αλλά να διαμορφώνει την ατζέντα με ψευδο-ζητήματα κατασκευής της.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το ασφαλιστικό είναι στο πρόγραμμά μας. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τους συνταξιούχους με τη 13η σύνταξη, την επιστροφή των αναδρομικών και αυξήσεις και σε όσους έχουν προσωπική διαφορά και να καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα τη προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας.

Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.

Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:

Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την καταργηση του φόρου επιτηδεύματος.
Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.
Ρύθμιση των χρεών, με αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους».


To χρονικό της τοποθέτησης

Αποκαλύψεις όσον αφορά τα σχέδια που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αν την Κυριακή των εκλογών κερδίσει τις εκλογές έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Είναι λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική εισφορά», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον παριστάμενο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, να του επισημαίνει: «Η σύνδεση του ύψους της ασφαλιστικής εισφοράς με το εισόδημα είναι φόρος».

Ο κ. Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης ρύθμισης, λέγοντας ότι είναι δίκαιο να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και οι εργάτες.Σκέρτσος: Άλλη μία κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού


Μετά την αποκάλυψη διά στόματος Γιώργου Κατρούγκαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι πρόκειται για «άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας».

«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν "βγαίνει" χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους», προσθέτει ο κ. Σκέρτσος.


Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μία κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά, δηλαδή, του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματός τους. Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν «βγαίνει» χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτε από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους. Την Κυριακή λέμε «ναι» στην πρόοδο και την προκοπή όλων μας και «όχι» στη δεύτερη φορά στη συμφορά.