Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, λέγοντας ότι δεν έχει ούτε πρόταση διακυβέρνησης ούτε και πρόγραμμα ικανό να καλύψει τα σημερινά προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών.

«Μάθαμε προχθές από τον κ. Τσίπρα πώς φαντάζεται άλλη μια εκδοχή της προοδευτικής διακυβέρνησης, με μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα παραλύσει τα πάντα», είπε αρχικά ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Μαθαίνουμε τώρα ότι έχουν και μια κρυφή ατζέντα νέας φοροεπιδρομής στα εισοδήματα που επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου από το παράθυρο, σε σχέση με την επιβολή πρόσθετων αυξημένων συντελεστών στις ασφαλιστικές κρατήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, στο 20% του ετήσιου εισοδήματός τους», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει, δεν είναι κοστολογημένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια κρυφή ατζέντα φόρων ή πρόσθετου δανεισμού, νέων χρεών, νέας εποπτείας, μιας νέας οικονομικής καταστροφής για τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε πως «αποκαλύπτονται όσα θα μας περίμεναν, αν επέστρεφε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για να πραγματοποιηθούν όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να διευρυνθεί το έλλειμμα ή θα πρέπει να αυξηθούν φόροι και εισφορές, όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, και να επιβαρυνθούν οι πολίτες, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μπροστά στον φόβο ότι οι εκλογές συμπίπτουν με το τέλος της 3ης εβδομάδας του μήνα και πιθανότατα οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες της μεσαίας τάξης θα προσέλθουν στις κάλπες χωρίς ευρώ στην τσέπη, ο κ. Μητσοτάκης και ο μηχανισμός διαστρέβλωσης της Ν.Δ. επιχειρούν για άλλη μια φορά να ξεγελάσουν τους πολίτες.

Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.

Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:
- Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.
- Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.
- Ρύθμιση των χρεών και αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
- Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους.