Λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες, το διακύβευμα των πιο κρίσιμων εκλογών της Μεταπολίτευσης διατυπώνεται με σαφήνεια: Σταθερότητα ή ακυβερνησία; Συνέχεια στην πρόοδο ή νέες περιπέτειες;

Προχωράμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Διλήμματα που συγκλίνουν σε ένα κεντρικό ερώτημα: Κυβέρνηση Ν.Δ. με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή μια Βαβέλ, όποιο όνομα κι αν έχει, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα; Αυτό το καθαρό ερώτημα απαιτεί μια εξίσου καθαρή απάντηση από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, την Κυριακή 21 Μαΐου. Ηχηρή και αποφασιστική, που δεν θα αφήνει περιθώριο για οποιαδήποτε αμφισβήτηση: μια μεγάλη νίκη της παράταξής μας, ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος. Γι’ αυτό χρειάζεται σήμερα ο τόπος μια αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή αποτελεί, άλλωστε, και τη μοναδική σοβαρή, συντεταγμένη πρόταση που έχει κατατεθεί στον προεκλογικό διάλογο. Γιατί τα υπόλοιπα κόμματα είτε τάζουν χωρίς να κοστολογούν είτε ασύστολα αερολογούν. Είτε ευθέως απειλούν. Προϊδεάζουν, έτσι, τους πολίτες για μία πολιτική Βαβέλ που, δυστυχώς, μπορεί να μετατραπεί σε μετεκλογικό χάος. Ακυρώνοντας τις κατακτήσεις μας αλλά και τις διεκδικήσεις μας.

Σε ένα ασταθές περιβάλλον, η χώρα μας χρειάζεται ισχυρή ηγεσία

Ο λόγος που υπερασπίζομαι τόσο σθεναρά την κυβερνητική μας πρόταση δεν είναι μόνο κομματικός. Γιατί ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ από καθαρό ορίζοντα στην πορεία του και καθαρή λύση στην ηγεσία του. Άλλωστε, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον με έναν απρόβλεπτο γείτονα, το μήνυμα της κάλπης στην Ελλάδα θα ταξιδέψει και στην απέναντι όχθη του του.

Σκεφτείτε, λοιπόν, να υπάρχει στην Τουρκία μια ισχυρή ηγεσία και εμείς, εδώ, να παραπαίουμε μέσα στην ακυβερνησία ή έχοντας κάποιο μετέωρο σχήμα συνεργασίας-παραλυσίας. Σ’ αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη στιβαρή κυβέρνηση της Ν.Δ. Μία κυβέρνηση, μάλιστα, που σε 4 χρόνια έδειξε ότι μπορεί να διαχειρίζεται αλλεπάλληλες κρίσεις. Από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και την πανδημία μέχρι τη διεθνή ενεργειακή έκρηξη, από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι τα κύματα της παγκόσμιας ακρίβειας. Υλοποιώντας, ταυτόχρονα, και όλες τις δεσμεύσεις της. Γιατί η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του 2019. Σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν 50 φόρους λιγότερους. Που σημαίνει ότι έχουν ελαφρυνθεί κατά 7 δισ. ετησίως. Ενώ έχει στηριχθεί το μέσο εισόδημα. Οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις ύστερα από 12 χρόνια. Ο βασικός μισθός από 650 το 2019 είναι, τώρα, στα 780 ευρώ. Και οι νέες επενδύσεις έχουν δημιουργήσει 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στο ίδιο διάστημα, η χώρα αντιμετώπισε δραστικά το Μεταναστευτικό και ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Με σύγχρονα μαχητικά, με φρεγάτες και τεθωρακισμένα. Οι διπλωματικές πρωτοβουλίες της αύξησαν τη διεθνή επιρροή της. Η Ελλάδα αποτελεί, πλέον, διεθνή ενεργειακό κόμβο. Και η φωνή της ακούγεται δυνατή παντού: από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και τις Βρυξέλλες μέχρι το Ισραήλ, τον Αραβικό Κόσμο. Στη διαδρομή αυτή έγιναν, ασφαλώς, λάθη. Λάθη που εντοπίσαμε, αναγνωρίσαμε και διορθώσαμε. Κάνοντας καλύτερη την πατρίδα, γινόμαστε και εμείς καλύτεροι. Ώστε, διδαγμένοι και από την εμπειρία, να σχεδιάζουμε τη δεύτερη τετραετία με το βλέμμα στην επόμενη δεκαετία.

Γιατί, παρά τα πολλά εμπόδια, σε 4 χρόνια, στον τόπο έγιναν πολλά. Όμως, μένουν ακόμη να γίνουν περισσότερα. Όπως, λοιπόν, στην πρώτη μας θητεία δεσμευτήκαμε να μειώσουμε τους φόρους, έτσι και στη δεύτερη δεσμευόμαστε ότι θα αυξηθούν οι μισθοί κατά 25%... Με την ανάπτυξη σταθερή στα επίπεδα του 3%. Τις επενδύσεις να αυξάνονται κατά 70%. Τις εξαγωγές να εκτοξεύονται στο 60% του ΑΕΠ. Και την ανεργία να συρρικνώνεται στο 8%. Με 10 κρίσιμα έργα υποδομής σε όλη την επικράτεια να ολοκληρώνονται.

Το μέρισμα της ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσει μια ποιοτική και αξιοπρεπή δημόσια υγεία. Εξωστρεφή και σύγχρονη εκπαίδευση. Προγράμματα προσιτής στέγης για τους νέους. Και ένα 100% ψηφιακό και 100% αποτελεσματικό κράτος. Που θα αξιολογεί και θα ανταμείβει τους υπαλλήλους του, ενώ θα εξυπηρετεί χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία τους πολίτες. Αυτές οι δεσμεύσεις υπηρετούν τις νέες μας στοχεύσεις: Η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα. Μία χώρα Παραγωγική. Κοινωνική. Ψηφιακή και Πράσινη. Δίκαιη. Και, ασφαλώς, Ισχυρή. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε να συμπορευτούν μαζί μας όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Για να βαδίσουμε όπως το θέλει και το σύνθημά μας: Σταθερά, Τολμηρά και μόνο Μπροστά.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 18/5