Υπεροχή της ΝΔ σε επίπεδο εξαγγελιών, γιατί μέτρησε σωστά όσα υπόσχεται!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, γιατί η Βαβέλ της οικονομικής πρότασής του δεν έπεισε τον μέσο πολίτη που θέλει σιγουριά! «Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα», δήλωνε πριν από την πρώτη αναμέτρηση της απλής αναλογικής ο πρωθυπουργός και οι Έλληνες έλαβαν το μήνυμα. Ένα μήνυμα ηχηρό προς την αξιωματική αντιπολίτευση που «ξέχασε τα πεπραγμένα της», με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, τους 22 νέους φόρους και τις 27 περικοπές συντάξεων. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επέλεξαν σταθερότητα. Είπαν «ναι» στο πραγματικό και «όχι» στο ουτοπικό οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισαν την πολιτική εγρήγορση της ΝΔ στα δύσκολα. Επέλεξαν τον δρόμο της σιγουριάς, αφού «έπαθαν και έμαθαν»!

Ο πρωθυπουργός κάθε φορά δήλωνε: «Εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το μέλλον, για το σχέδιό μας, για μία Ελλάδα ισχυρή, μία Ελλάδα παραγωγική, μία Ελλάδα η οποία θα προσελκύει ξένες επενδύσεις. Μία Ελλάδα η οποία θα στηρίξει όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όχι μόνο τον πρωτογενή τομέα αλλά και τον τριτογενή τομέα». Η ΝΔ υπερέχει στο οικονομικό της πρόγραμμα, γιατί είχε και έχει κοστολογήσει τι υπόσχεται! Ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά με οικονομικό σχέδιο… 15μελούς δεν μπόρεσε να πείσει.

Η ΝΔ έδωσε πειστική εξήγηση στα προβλήματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε μετεξεταστέος από τις «Δήμητρες» και τις «Περσεφόνες» του πρώην υπουργού Οικονομικών του, που θα σχημάτιζε μαζί του αρχικά «προοδευτική κυβέρνηση».

Εν ολίγοις, οι πολίτες δεν ψήφισαν οικονομικές ασυναρτησίες μνημονιακού χαρακτήρα αλλά θέσεις που μπορούν να υλοποιηθούν. Οι Εληνίδες και οι Έλληνες λοιπόν, που ρωτήθηκαν στα γκάλοπ «γιατί ψηφίσατε τη ΝΔ;», απάντησαν ότι:

  • Λένε «όχι» στην πολιτική της αμετροέπειας.
  • Γύρισαν την πλάτη σε οικονομικές επιλογές χωρίς αξιόπιστη λύση στο πρόβλημά τους.
  • Αρνήθηκαν λύσεις επιπολαιότητας, που οδηγούσαν σε τέταρτο μνημόνιο.
  • Έκλεισαν την πόρτα σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
  • Απέρριψαν την πολιτική υπεροψία του Αλέξη Τσίπρα.
  • Είπαν «όχι» στα πολιτικά παιχνίδια φυγής από την πραγματικότητα.
  • Δεν πίστεψαν στην πολιτική ουτοπία Τσίπρα!
  • Έκλεισαν τα μάτια σε αφηρημένες οικονομικές επιλογές.
  • Έβαλαν φραγμό στο αχαλίνωτο πολιτικό ψεύδος.
  • Δεν φοβήθηκαν στον πλειστηριασμό τρόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • Δεν δέχθηκαν την ανενδοίαστη πολιτική εκδούλευση των προεκλογικών λόγων.
  • Δεν συγκινήθηκαν από τις χαρτοπαικτικές φιγούρες εξουσιομανίας κάποιων.
  • Αρνήθηκαν τη μεθοδευμένη ψευδολογία και τα τεχνάσματα συντεχνιακής πολιτικής.

Η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου δείχνει αντοχή στην οικονομία και γρήγορη αναβάθμιση! Όλα δείχνουν, παρά τις εξωπραγματικές κορόνες Τσίπρα πως «καταρρέει η χώρα…», ότι η ΝΔ μπορεί να αυξήσει μισθούς και συντάξεις και να μειώσει φόρους κατά 2 δισ. ευρώ ετησίως. Δηλαδή πρόγραμμα ανακούφισης 8 δισ. ευρώ στην τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα είναι σταθερός σε παροχές που υποσχέθηκε!», τονίζουν οι Έλληνες πολίτες.

Κατά τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Στουρνάρα, που είναι και ο θεματοφύλακας του κράτους στα οικονομικά, «η ελληνική οικονομία έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά την κρίση χρέους, παρουσιάζοντας ισχυρή ανθεκτικότητα, ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος και των μεταρρυθμίσεων». Η ανταγωνιστικότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά από το 2010 και μετά, κάτι που οφείλεται -μεταξύ άλλων- στη μεταρρύθμιση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου και της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, ενώ μέσω των ξένων επενδύσεων εξασφαλίζονται η χρηματοδότηση της ανάπτυξης και η εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών.

Οι τράπεζες έχουν εξυγιάνει τους ισολογισμούς τους, ενώ οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας διατηρούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ωστόσο, παρά την πρόοδο, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να έχει χρονίζοντα προβλήματα, ανάμεσα στα οποία η γραφειοκρατία, η υστέρηση σε βασικές υποδομές, οι καθυστερήσεις στο κτηματολόγιο, η φοροδιαφυγή. Επόμενες κινήσεις, η συνέχιση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, αλλά και η επιστροφή σε πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΕΠ, με στόχο να διατηρηθεί η επενδυτική βαθμίδα που θα έχει θετική επίδραση σε όλους τους τομείς της οικονομίας, εξελίξεις που φέρνουν νέα μείωση της ανεργίας.

Σε αυτά τα πέντε μεγάλα είπαν «ναι» οι Έλληνες:

  • Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023. Η κατάκτησή της θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανάπτυξη της οικονομίας μας.
  • Η περαιτέρω ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων. Με νέες αυξήσεις στις συντάξεις. Με αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω νέου μισθολογίου από το 2024. Με νέα, σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού και αύξηση των μισθών κατά 25% μέσα στην τετραετία.
  • Οι περαιτέρω μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Με τη σταδιακή μείωση και τελικά κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, με την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με την αύξηση του αφορολόγητου για κάθε τέκνο, με τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Η υλοποίηση πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο. Η οριζόντια πολιτική για τη νέα γενιά, από την Παιδεία και την απασχόληση μέχρι τον πολιτισμό, την καθημερινότητα και τη νέα στεγαστική πολιτική. Η μονιμοποίηση του «Freedom pass». Η αύξηση του επιδόματος μητρότητας και του επιδόματος τέκνων στο Δημόσιο. Τα μέτρα για την Υγεία, με σύγχρονα νοσοκομεία, περισσότερο προσωπικό και τεχνολογικά μέσα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα, με αιχμή τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα βασικά νοσήματα σε όλους τους πολίτες.
  • Η βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Η διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, η περαιτέρω σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 22/5