Φωτιά άναψε στην πολιτική σκηνή ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τα όσα είπε σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από το επι πολλά έτη στέλεχος του κόμματος, θέτοντάς τον εκτός εκλογικής διαδικασίας. 

Το θέμα είναι ότι το περιστατικό αυτό έχει κάνει ήδη ζημιά στην αξιωματική αντιπολίτευση και με δεδομένο το άνοιγμα της «ψαλίδας» στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μάλλον δύσκολα θα μπορέσει να μειώσει την απόσταση πριν την κάλπη. Δεν αποκλείεται αυτό το γεγονός, να φέρει νέο άνοιγμα της διαφοράς, την ώρα της απόφασης των πολιτών και μια ήττα που θα αλλάξει τα δεδομένα στο ΣΥΡΙΖΑ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η εκτίμηση του Ανδρέα Δρυμιώτη για τον αντίκτυπο στις κάλπες

Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτική εκλογών και συγγραφές Ανδρέα Δρυμιώτη, την παράσταση νίκης αυτή τη στιγμή έχει η Νέα Δημοκρατία, όπου και όπως εκτιμά θα είναι το πρώτο κόμμα.

«Η παράσταση νίκης δεν βγαίνει λάθος. Είμαι βέβαιος πως η παράσταση νίκης θα επιβεβαιωθεί. Η οποιαδήποτε διαφορά πάνω του 5% θα δημιουργήσει πρόβλημα στο δεύτερο κόμμα. Δεν ξέρω και πόσο θα επηρεάσει ο κ. Κατρούγκαλος τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ πως έκανε μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί αυτό το περιστατικό να δώσει και διαφορά 7%. Με το ΠΑΣΟΚ ήμουν λίγο γαλαντόμος δίνοντας 11%».