Θέση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά και όχι προσωπική άποψη του Γιώργου Κατρούγκαλου είναι η επαναφορά του 20% στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

@ellada24.gr Γεωργιάδης: Ρώτησα τον Κατρούγκαλο 5 φορές αν όσα λέει είναι προσωπική του άποψη ή θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Και τις 5 φορές μου είπε ότι είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψε το πραγματικό τους σχέδιο. #fyp #foryou #adonis #ekloges #ekloges2023 #politiki #ellada24 ♬ πρωτότυπος ήχος - Ellada24.gr

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως πέντε φορές τον ρώτησε αν η επαναφορά είναι θέση προσωπική του ή του ΣΥΡΙΖΑ και του απάντησε ότι είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. Αφορά άμεσα 2 εκατομμύρια Έλληνες. Ήμουν προσκεκλημένος του δημοσιογράφου κ. Ξενάκη, στην εκπομπή του. Ήμουν μαζί με τον κ. Κατρούγκαλο. Όση ώρα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε, εγώ σκεφτόμουν τον περίφημο Νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Σκεπτόμουν ότι από 700 ευρώ το δίμηνο έφτασα να πληρώνω 1.400 ευρώ ΕΦΚΑ λόγω του νόμου Κατρούγκαλου. Κράτησα σημειώσεις, σκέφθηκα και τον ρώτησα:

"Αισθάνεσαι τύψεις που σε ανθρώπους σαν εμένα τους βάλατε να πληρώνουν 1.400 ευρώ τον μήνα ΕΦΚΑ;". Και απαντά ο κ. Κατρούγκαλος: "Όχι, δεν αισθάνομαι τύψεις, καλά κάναμε και αυξήσαμε τότε τις εισφορές".

Η λογική αυτού του νόμου παραπέμπει σε ένα θέμα καθαρά ταξικό. Να πληρώνουν όλοι το ίδιο. Τον ρώτησα εάν θα επανέφερε την ίδια ρύθμιση και μου απάντησε "ναι, βέβαια".

Τον ρώτησα πέντε φορές εάν είναι θέση προσωπική του ή θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ρώτησα πέντε φορές και μου έδωσε την ίδια απάντηση και τις πέντε φορές. "Είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ", μου απάντησε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε ανάρτησή του περιέγραψε ακριβώς πως έγιναν οι «εξομολογήσεις» Κατρούγκαλου.


Μάλιστα, στα social media ο υπουργός Ανάπτυξης ανακηρύχθηκε ήρωας, μετά την καρατόμηση Κατρούγκαλου.