«Η ΝΔ είναι η παράταξη που δίνει εμπράκτως το σήμα της λελογισμένης σταθερότητας απέναντι σε μια αδόμητη κατάσταση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε ότι αφορά ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είπε πως τα δείγματα γραφής του Κινήματος δεν μπορούν να διασφαλίσουν και να εξασφαλίσουν την σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Παραδέχθηκε πως ο κόσμος δυσκολεύεται από την ακρίβεια.


Αναλυτικά οι δηλώσεις της 

Η ΝΔ είναι μια παράταξη που δείχνει εμπράκτως το σήμα της λελογισμένης σταθερότητας δηλαδή ενός προγράμματος το οποίο είναι δημοσιονομικά ζυγισμένο, με μεταρρυθμίσεις, με πρόγραμμα, με οργάνωση απέναντι σε μια αδόμητη τελείως κατάσταση. Δηλαδή μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία είτε τα έχει βάλει εκδικητικά με τη μέση τάξη είτε δεν μπορεί να οργανωθεί μεταξύ της. Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι θέλει, μπορούμε να καταλάβουμε τι δεν θέλει, και την ανάγκη του κόσμου- και μιλάω σαν πολίτης- εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε περάσει τους κινδύνους και την αστάθεια των ετών των μνημονίων και τα είχαμε αφήσει πίσω ξαφνικά βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου βλέπουμε μια περίπτωση ή συζητούμε το ενδεχόμενο να έχουμε πάλι μια πολιτική αστάθεια το οποίο είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο κόσμος ειδικά μετά από 4 χρόνια που κάθε μέρα «έβρεχε» είτε έβρεχε πανδημία, είτε έβρεχε Ουκρανία είτε έβρεχε ελληνοτουρκικά είτε έβρεχε πληθωρισμό.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει μια πλήρως αδόμητη κατάσταση στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Δηλαδή έχουμε πάει σε διάφορα σενάρια από το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων στο σενάριο της κυβέρνησης ειδικού σκοπού, τώρα στο σενάριο της εκδικητικής κυβέρνησης στη μέση τάξη, και αυτο που επίσης είναι ανησυχητικό για τον κόσμο είναι ότι εύχεται να ανοίξουν πόρτες εκεί που πόρτες μόνο κλείνουν.

Ερωτηθείσα γιατί δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη κάλπη: Τα δείγματα γραφής τα οποία έχει δείξει το ΠΑΣΟΚ είναι τέτοια που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν τη σταθερότητα αυτή που χρειαζόμαστε. Πολύ σωστά η ΝΔ σε άλλους καιρούς και με άλλο ΠΑΣΟΚ είχαν συγκυβερνήσει. Σε χρόνια ανάγκης, σε χρόνια δημοσιονομικά πάρα πολύ δύσκολα, σε χρόνια που είχαμε δει ότι η σταθερότητα της χώρα είναι το Α και το Ω έτσι ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε την υποστήριξη από την ΕΕ αλλά όχι μόνο άλλα χρόνια και με άλλες συνθήκες αλλά με ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο φαίνεται να διώχνει προς τα έξω ο σημερινός του πρόεδρος. Δηλαδή αυτή η ιδέα του ΠΑΣΟΚ ότι θα συγκυβερνούσαμε αλλά ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο, ο κόσμος ψηφίζει ποιον θέλει για πρωθυπουργό όχι ποιον δεν θέλει.

Ερωτηθείσα αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές θα προχωρήσουν και σε τρίτες κάλπες: Νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ μακριά από αυτό. Απ’ ότι φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις η αυτοδύναμη κυβέρνηση τουλάχιστον της δεύτερης κάλπης μιας και η πρώτη κάλπη είναι ναρκοθετημένη, είναι ένα σενάριο το οποίο είναι απολύτως εφικτό. Με τα σημερινά δεδομένα πόσο δε μάλλον με τα αυριανά δεδομένα που ο κόσμος θα δει ακόμα πιο πολύ την ανάγκη αυτοδυναμίας γιατί υπάρχει ανάγκη σταθερότητας.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση στήριξε επαρκώς στα κοινωνικά στρώματα που έχουν ανάγκη και τι θα γίνει με την ακρίβεια την επόμενη μέρα: Αν έλεγα ότι τη στηρίξαμε επαρκώς θα σήμαινε ότι δεν έχουμε ακρίβεια, ακρίβεια υπάρχει στη χώρα. Ο κόσμος δυσκολεύεται, δεν είναι κάτι το οποίο δεν το βλέπουμε όμως τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση αποτυπώνονται εν τέλει στον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο είναι εξωγενές, είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί λόγω του πολέμου της Ουκρανίας ο οποίος ήρθε και έκατσε πάνω στην πανδημία και στις ελλείψεις που η πανδημία δημιούργησε. Άρα υπάρχει το πρόβλημα αυτό σε όλο τον κόσμο η διαχείριση του προβλήματος αυτού από τη ΝΔ αποτυπώθηκε συγκριτικά πολύ καλά σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όμως συνεχίζει και εγχώρια να είναι ένα πρόβλημα. Τα μέτρα όπως το market pass, το καλάθι του νοικοκυριού, η αύξηση των μισθών , η αύξηση των συντάξεων είναι αυτά τα οποία έχουν ισχυροποιήσει την αγοραστική δύναμη της οικογένειας και βοηθούν την Ελλάδα να ανταπεξέλθει στην ακρίβεια καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει με ένα λαϊκιστικό μέτρο όπως η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα καύσιμα είναι κάτι που δεν αποτυπώνεται στην μείωση της ακρίβειας. Όσες χώρες το έχουν κάνει, και η Ισπανία ήταν αυτή που πρωτοστάτησε και μείωσε το ΦΠΑ, και τα τρόφιμα στην Ισπανία όχι απλά δεν έχουν μειωθεί αλλά ανεβαίνουν.

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο θα πρέπει οι πολίτες να την ψηφίσουν: Γιατί έχω μάθει να είμαι πολύ δουλευταρού, γιατί είμαι τρίτη γενιά Πειραιώτισσα που δεν φοβάμαι τη δουλειά. Αυτό το έχω δείξει στην πορεία μου μέχρι τώρα την πανεπιστημιακή μου καριέρα, στην καριέρα μου ως σύμβουλος σε διάφορες χώρες και οργανισμούς του κόσμου και τώρα τέσσερα χρόνια πως στρώθηκα πάνω από την δουλειά και έμαθα πράγματα που δεν ήξερα. Για να κάνω καλά τη δουλειά μου δεν μπορούσα να περιμένω να έρθει ο ευάλωτος στον υπουργό, να έρθει το άτομο με αναπηρία στον υπουργό, το παιδί από τη δομή ή ο ηλικιωμένος είχα καθήκον να αλλάξω τον τρόπο που εργάζομαι και να βγω εγώ να βρω τον άνθρωπο. Το πολιτικό κλισέ είναι να λες ότι είμαι και θα είμαι δίπλα σας. Εγώ θέλω να ζητήσω από τους Πειραιώτες να με στηρίξουν όχι μόνο με το σταυρό τους αλλά να είναι δίπλα μου και τα επόμενα χρόνια να είναι τα μάτια μου, να είναι τα αυτιά μου, να είναι τα χέρια μου και τα προβλήματα του Πειραιά να μου τα μεταφέρουν, να τα προτεροποιούμε μαζί έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε τον Πειραιά καλύτερο από ότι τον θυμόμαστε.