Συνεχίζεται η κράτηση του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη καθώς και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, με απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Τιράνων.

Υπενθυμίζεται πως ο Παντελής Κοκαβέσης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο των Τιράνων, παρά το γεγονός ότι πριν από περίπου έναν χρόνο είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Έρχονται νέες εκλογές στη Χειμάρρα με διαφορετικό υποψήφιο αντί του Μπελέρη, αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αλβανία

Πλέον, με δεδομένη την απόφαση αυτή, θα εξαρτηθούν οι επόμενες εξελίξεις στο θέμα, πρωτίστως δηλαδή η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου από τον Φρέντι Μπελέρη, με τα Αλβανικά ΜΜΕ να σημειώνουν ότι αν κρινόταν τελικά προφυλακιστέος, θα διεξαχθούν εκ νέου εκλογές στη Χειμάρρα με διαφορετικό υποψήφιο, αντί του Μπελέρη.

Το χρονικό της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (11/5) από ασφαλίτες του Έντι Ράμα, με την κατηγορία της αγοροπωλησίας ψήφων. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το Himara.gr, ο Μπελέρης συνομιλούσε σε κεντρικό δρόμο των Σπηλαίων με συνεργάτες του. Ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους ασφαλίτες, οι οποίοι τον άρπαξαν και τον έσυραν. Στη συνέχεια συνέλαβαν τόσο αυτόν όσο και άλλους δύο συνεργάτες του.

Την προηγούμενη Τετάρτη (17/5), ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεοχάρης Λαλάκος μετέβη στην Αλβανία και επισκέφτηκε στις φυλακές Αυλώνα τον Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησής του και την κατάσταση της υγείας του. Παράλληλα, σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα, για τον χειρισμό της υπόθεσης του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Χειμάρρας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νομικοί του κ. Μπελέρη θα προσφύγουν στην Εισαγγελία των Τιράνων προκειμένου να αρθεί η προσωρινή κράτησή του και να μείνει σε κατ' οίκον περιορισμό ή να αποφυλακιστεί με τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Επίσης, επειδή δεν έχει οριστεί δικάσιμος υπάρχει φόβος ο κ. Μπελέρης μαζί με τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση να παραμείνουν στη φυλακή μέχρι και το φθινόπωρο.