Ολοταχώς για δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου, δηλαδή μια εβδομάδα νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς, οδεύει πλέον η χώρα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει την πρόθεσή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέστρεψε την εντολή αφού νωρίτερα είχε ολοκληρώσει τον κύκλο των τηλεφωνικών συνομιλιών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Παράλληλα, μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποτυπώσει τις προθέσεις του στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, προσθέτοντας ότι όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε και την στρατηγική που θα χαράξει στη διάρκεια της νέας προεκλογικής εκστρατείας και αυτή θα έχει ως πρόταγμα τον θετικό λόγο και τα θετικά μηνύματα για την επόμενη ημέρα της χώρας με έμφαση:

– Τις αυξήσεις στους μισθούς
– Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
– Την στήριξη του κοινωνικού κράτους
– Την ατζέντα για τους νέους.

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής, η οποία αναμένεται να διαλυθεί προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της και την ίδια μέρα η διάλυσή της, γεγονός που θα σημάνει και την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου.

Δε θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή ο Τσίπρας

Την Τρίτη το πρωί στις 11:00 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, όμως, δε θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή, όπως έγινε γνωστό.

Θα γίνει debate;

Μετά την προκήρυξη των νέων εκλογών, έχει ανοίξει ξανά και η συζήτηση για το debate των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεμαχία μεταξύ όλων των αρχηγών θα πραγματοποιηθεί, ωστόσο φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο συζήτησης μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα.