Ομάδα κρούσης με στελέχη που θα αναλάβουν την επικοινωνία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση που ξεκινάει  την επόμενη εβδομάδα φτιάχνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου το επόμενο διάστημα να αναδείξουν όλα τα θέματα που μέτρησαν για την κακή εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δηλαδή, εκτός από την Εφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση, που έτσι και αλλιώς είχαν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές του Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ορίσει ακόμα 7 με 10 άτομα, τα οποία θα γνωρίζουν καλά το πρόγραμμα ειδικά στα θέματα της οικονομίας, τις εργασίας και στο ασφαλιστικό.

Στοχευμένη στρατηγική

Βασική επιδίωξη των στελεχών που θα αναλάβουν αυτό το έργο θα κάνουν στοχευμένες επαφές με ψηφοφόρους όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων προκειμένου να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Ακόμα στην Κουμουνδούρου αναμένεται να υπάρξουν επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι και εταιρείες που θα ασχοληθούν με τη στρατηγική του κόμματος προκειμένου η προεκλογική καμπάνια να είναι στοχευμένη και να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

«Ισχυρή αντιπολίτευση»

Το βασικό αφήγημα με το οποίο θα κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές είναι «ισχυρή αντιπολίτευση» καθώς από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται απόλυτα ρεαλιστικό. Φυσικά πέρα από αυτό αναμένεται να υπάρξουν και άλλα διλήμματα που θα αφορούν την παντοκρατορία της κυβέρνησης και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ. 

Η Ολγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των εκλογών τόνισε ότι «στον πολιτικό αγώνα υπάρχουν και νίκες και ήττες». Επεσήμανε  ακόμα ότι «καμία πολιτική πορεία δε στέφεται με συνεχείς νίκες, όπως δείχνει η ιστορία όλων των κομμάτων. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες εκλογές. Και θα δώσουμε τη μάχη με όρους προγραμματικούς, για τα πραγματικά επίδικα τα οποία απασχολούν την κοινωνία και για τα οποία έχουμε απαντήσεις».

Σε ό,τι αφορά το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ η Ολγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι «αυτό το μήνυμα το πήραμε. Οι πολίτες  μας είπαν: "Αλλάξτε"!  Κι εμείς είμαστε σε θέση να το κάνουμε και εν κινήσει. Και θα το κάνουμε». Αναφερόμενη στο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η στενή συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι «δεν εκπέμψαμε με ισχυρό τρόπο τη θετική μας ατζέντα. Επικεντρωθήκαμε περισσότερο στην τεχνική πλευρά των εκλογών και όχι στο πρόγραμμά μας αυτό καθ' εαυτό και σε ό,τι είχαμε να προτείνουμε στην ελληνική κοινωνία, τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι προτάσεις θεμελιώδεις και αναγκαίες». 

Αντικατάσταση Αλέξη Τσίπρα

Η Ολγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στο θέμα της αντικατάστασης του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «είναι ένας νέος ηγέτης γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα παλιό κόμμα. Είναι ένας ισχυρός ηγέτης που ανέδειξε το κόμμα σε κυβερνητική δύναμη και τέλος είναι ο μόνος πρωθυπουργός της μοναδικής κυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, σε ράγες ανάπτυξης, με την κοινωνία όρθια και γεμάτα ταμεία. Αυτός ο ηγέτης δεν φυγομαχεί. Θα παραμείνει στη θέση του και θα δώσει αυτή τη μάχη. Ανέλαβε την ευθύνη του ως Πρόεδρος. Από κει και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αναλογικές ευθύνες και σε πολλούς από εμάς. Τις οποίες επίσης οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και το κάνουμε».