Στα γρανάζια των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μπλεγμένη η πολυπόθητη (ακόμη και για τον ίδιο) άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Ο ευρωβουλευτής, πρώην του ΣΥΡΙΖΑ, με συνολικά τέσσερις επιστολές σε όλα τα πιθανά και απίθανα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου παρακαλά για την άρση της ασυλίας του προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να λάβει τη δικογραφία σχετικά με την υπόθεση βιασμού και ξυλοδαρμού της πολιτεύτριας του ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου.

Ο ηθοποιός κι ευρωβουλευτής επιθυμεί την άμεση άρση της ασυλίας, καθώς μόνο έτσι θα πάει η υπόθεση στα δικαστήρια, ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τη φήμη του, διότι αρνείται οποιαδήποτε τέτοια κατηγορία. Θυμίζουμε πως η δικηγόρος και πολιτεύτρια είχε υποβάλει μήνυση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο οι βελγικές Αρχές καθυστέρησαν χαρακτηριστικά κατά τη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης. Η νεαρή γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται πως έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της, αναγκάστηκε να μιλήσει μία και μοναδική φορά για την υπόθεσή της, όταν κατά τους ισχυρισμούς του κόμματός της κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να διέρρευσαν το όνομά της.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, συνεδρίασε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος». Η υπόθεση διαβάστηκε καταπώς προβλέπεται από τη διαδικασία, με τον Πολωνό ευρωβουλευτή Αντρέι Χαλίτσκι να αποτελεί τον εισηγητή της συγκεκριμένης υπόθεσης. Όπως ορίζεται από τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ο ευρωβουλευτής και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε καλέσει τον Αλέξη Γεωργούλη να είναι παρών στη διαδικασία, όμως ο ηθοποιός είχε απαντήσει αρνητικά, καθώς δεν σκόπευε να επιχειρηματολογήσει κατά της άρσης της ασυλίας του, αφού επιθυμεί το αντίθετο. Έτσι, λοιπόν, μετά την εισηγητική συνεδρίαση, η αγωνία του Αλέξη Γεωργούλη παρατείνεται μέχρι και την 1η Ιουνίου, οπότε η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου και να ανακοινώσει την απόφασή της. Ακόμη και τότε, πάντως, δεν θα υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, καθώς η υπόθεση της άρσης της ασυλίας του θα πρέπει να περάσει από ψήφιση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά της, η εκ των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, δήλωσε μιλώντας στο Star: «Ο ίδιος επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο και για τον λόγο αυτόν, παρότι κλήθηκε από την επιτροπή να εκθέσει τις απόψεις του, δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση, προς επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό».

Ο ίδιος ο δυνάμει κατηγορούμενος, πάντως, φέρεται να βρίσκεται στη Λάρισα, τόσο για τις εκλογές όσο και για λίγες διακοπές. «Του λέω “τι κάνεις;”, “εγώ θα ούρλιαζα”, του λέω, είναι πολύ πιο σοβαρός, σίγουρα τα βλέπει καλύτερα τα πράγματα. Δεν έχει τον παρορμητισμό που θα είχε ένας άλλος και αυτή τη στιγμή θα ξεσηκωνόταν, το διαχειρίζεται πολύ διαφορετικά και ίσως είναι καλύτερα. Κυριακή κοντή γιορτή, την αλήθεια θα τη μάθουμε και σίγουρα θέλουμε να τη μάθουμε περισσότερο εμείς από αυτούς όλους τους άλλους που ενδιαφέρονται», δήλωσε στο ίδιο κανάλι ο Γρηγόρης Καλαγιάς, φίλος του Αλέξη Γεωργούλη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ONTIME στις 24/5/23