Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα κυρίως την κίνηση των στελεχών του κόμματος ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αποφασίστηκε η δημιουργία δύο επιτροπών: Της κεντρικής του εκλογικού αγώνα, η οποία θα απαρτίζεται από βουλευτές και συμβούλους οι οποίοι θα μιλάνε για τη γραμμή του κόμματος, αλλά και η οργανωτική ομάδα, στην οποία θα περιλαμβάνονται στελέχη που θα γυρίσουν την Ελλάδα και θα έρχονται σε επαφή με άλλα στελέχη και τη Νομαρχιακή. 

Σε ό,τι αφορά την εκλογική ομάδα, στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμείται να την συστήνουν φρέσκα πρόσωπα με βαριά βιογραφικά, προκειμένου να είναι κοντά στον κόσμο και, κυρίως, δίπλα στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, ώστε να παρουσιαστεί μια νέα και άφθαρτη εικόνα του κόμματος. 

Τα ονόματα των δύο επιτροπών αναμένεται να δοθούν το Σάββατο στη δημοσιότητα, αν και δεν είχε αποφασιστεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίαση, προκειμένου να καθοριστούν. Πάντως, αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο οι εξής:  Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Όλγα Γεροβασίλη, Ρένα Δούρου, Διονύσης Τεμπονέρας, Διάνα Βουτυράκου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νικόλας Φαραντούρης, Κώστας Ζαχαριάδης κ.ά.

Επιπλέον, όποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα καλείται σε εκπομπές από εδώ, θα πρέπει να παίρνει πρώτα την έγκριση του γραφείου Τύπου. Οι εμφανίσεις δεν θα είναι αποκλειστικό προνόμιο της εκλογικής ομάδας, απλώς, όπως ειπώθηκε, «από εμάς θα περνάει ποιοι θα βγαίνουν». Οι εμφανίσεις θα γίνονται για συγκεκριμένη θεματολογία, με στόχο την επικοινωνία του προγράμματος του κόμματος. 

Τέλος, θα στηρίξουν τη Μερόπη Τζούφη, η οποία προέρχεται από τη συνιστώσα των «53», για αντιπρόεδρο της Βουλής.