________________18_
Πολιτική

Εκλογές 2023: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γκλέτσου - «Ο ΣΥΡΙΖΑ δε συνετρίβη. Συνετρίβη ο ελληνικός λαός» (Βίντεο)

«Ο λαός έπαθε μαζική παράκρουση», τόνισε επίσης

Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει ένα μπαράζ δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική ήττα στις 21 Μαΐου . Στις δηλώσεις αυτές, επιρρίπτουν την ευθύνη του εκλογικού αποτελέσματος στους πολίτες. Μετά το Σύνδρομο της Στοκχόλμης του Νίκου Ξυδάκη, σειρά πήρε σήμερα ο Απόστολος Γκλέτσος που διαπίστωσε... ομαδική παράκρουση των ψηφοφόρων.

Αντιδράσεις από τους πολίτες προκαλούν οι αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά κατηγορούν τους πολίτες για το γεγονός ότι το κόμμα τους ηττήθηκε. Ο Απόστολος Γκλέτσος σήμερα έβαλε άλλο ένα λιθαράκι στις μομφές εναντίον των πολιτών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε συνετρίβη. Συνετρίβη ο ελληνικός λαός, ξεγελάστηκε και έπαθε μία ομαδική παράκρουση. Δεν ψηφίστηκε η ΝΔ, αλλά η πολιτική Μητσοτάκη και μίας παρέας ανθρώπων που εμένα με τρομάζει», δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» και οι αντιδράσεις των πολιτών

Κορυφαίο παράδειγμα αυτής της αλυσίδας ατυχών δηλώσεων, η αναφορά του Νίκου Ξυδάκη στο Σύνδρομο της Στοκχόλμης, με τους πολίτες να απαντούν.

«Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, ένα “σύνδρομο της Στοκχόλμης”», είπε.

«Αλαλούμ» στον ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις στελεχών για την εκλογική ήττα

Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Βίτσας, μάλιστα, απέδωσε μέρος των αιτιών της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στον... κορoναϊό. «Δεν μετρήσαμε την επίδραση στην ψυχολογία της κοινωνίας του εγκλεισμού», υποστήριξε.

Σχολιάζοντας τη σωρεία δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο διευθυντής ερευνών της GPO σχολίασε: «Ακόμα και σήμερα πολλά από αυτά τα στελέχη δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τα αίτια της ήττας και αυτού που συνέβη την προηγούμενη Κυριακή».