«Να ολοκληρώσει τη... δουλειά», όπως λένε οι Αμερικανοί, θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον εκκωφαντικό θρίαμβο, που κατήγαγε η ΝΔ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Και εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τα πρώτα δείγματα γραφής πιστοποιούν πως τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και όλος ο οργανισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως προσηλωμένοι στον στόχο της 25ης Ιουνίου, χωρίς να έχουν... μεθύσει από το νέκταρ της ευρύτατης εκλογικής νίκης: οι επινίκιοι πανηγυρισμοί κόπασαν πολύ νωρίς και οι πρώτες συσκέψεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου έως την προηγούμενη Πέμπτη όσο και στην Πειραιώς ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου επιβεβαιώνουν πως στο «γαλάζιο» στρατόπεδο προεξάρχοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άπαντες πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι απαιτείται η ίδια, εάν όχι μεγαλύτερη, προσπάθεια για να γεμίσει και αυτή η κάλπη με «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία» αναμένεται να τίθεται μετ’ επιτάσεως σε κάθε δημόσια τοποθέτηση τις επόμενες εβδομάδες, καθώς στη ΝΔ επιθυμούν να καταδείξουν πως οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν προβάλλουν κάποια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, τουναντίον επιχειρούν ανεπιτυχώς να καμουφλάρουν τη διακαή επιδίωξή τους να μετατρέψουν μια εθνική αναμέτρηση σε... ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην κεντροαριστερή πολυκατοικία. Στη Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται πως η πραγματικά επιβλητική νίκη της Νέας Δημοκρατίας υποκρύπτει σοβαρούς κινδύνους, με σημαντικότερο την αντισυσπείρωση σε συγκεκριμένα εκλογικά ακροατήρια, αποκόβοντας την Πειραιώς από κρίσιμες δεξαμενές καθ’ όδον προς την αυτοδυναμία.

Προεκλογικές εκδηλώσεις

Η νέα προεκλογική περίοδος ξεκινά με περιοδεία και ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Περιστέρι, ως μία έμπρακτη ανταπόδοση των ιδιαιτέρως υψηλών ποσοστών, που κατέγραψε στο Λεκανοπέδιο και δη στα δυτικά. Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κρήτη καταβάλλοντας προσπάθεια να καλύψει και τους τέσσερις νομούς, που «βάφτηκαν» μπλε για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει εντός Αττικής και θα περιοδεύσει στην Α' Αθηνών, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στην Καρδίτσα.

Το Σάββατο θα περιοδεύσει στη Χαλκιδική και στη Β' Θεσσαλονίκης. «Γαλάζιοι» επιτελείς προϊδεάζουν πως το μοτίβο των περιοδειών θα είναι πλέον διαφορετικό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντά συνεχώς πολίτες σε δήμους και κεφαλοχώρια, ανάλογα και με τις διακυμάνσεις των «γαλάζιων» ποσοστών.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πιθανώς Πάτρα θα περιοριστούν σε αριθμό, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία στο Θησείο την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή