Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη ο Νικήτας Κακλαμάνης στο προεδρείο της Βουλής ως Α’ αντιπρόεδρος αφού έλαβε το σύνολο των ψηφισάντων συναδέλφων του.

Στους 296 ψηφίσαντες έλαβε 296 ψήφους, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της κοινοβουλευτικής θητείας για πρόεδρο ή αντιπρόεδρο Βουλής. Φυσικά, όπως σχολιάζουν και οι συνάδελφοί του, δεν είναι τυχαίο, καθώς χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού του συνόλου των βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα.

Ο ίδιος λόγω εμπειρίας αλλά και πολιτικής ωριμότητας που τον διακρίνει έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη του συνόλου της Βουλής, καθώς έχει χειριστεί ουκ ολίγες φορές κρίσιμα θέματα που απαιτούσαν εμπειρία και νηφαλιότητα.

Σε σχετική του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρει:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να εκλέγεσαι βουλευτής επί 33 χρόνια, χάρη στους ανθρώπους της περιφέρειάς σου. Η αμέσως επόμενη είναι να σε εκλέγουν Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής. Όταν αυτό συμβαίνει με ρεκόρ 296 ψήφων σε σύνολο 296 ψηφισάντων η χαρά είναι απερίγραπτη. Αυτό το ρεκόρ είναι δηλωτικό της αποδοχής και της εκτίμησης των συναδέλφων μου, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Και είναι για μένα μια ακόμα νίκη με συμβολική σημασία: η ενότητα και η συνεργασία είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού και διακρίνει εκείνους που πάντα βλέπουν πιο μπροστά.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να εκλέγεσαι Βουλευτής επί 33 χρόνια, χάρη στους ανθρώπους της περιφέρειάς σου. Η...

Δημοσιεύτηκε από Νικήτας Κακλαμάνης - Nikitas Kaklamanis στις Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023