Ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, που κάποτε στον ΣΥΡΙΖΑ τον έβριζαν για τις δημοσκοπήσεις που διενεργούσε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κάποιοι μάλιστα είχαν καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή (Παπαχριστόπουλος - Σκουρολιάκος) για να αναδείξουν την αναξιοπιστία των μετρήσεών του, φέρεται να αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο ίδιος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε «δεν διαψεύδω και δεν επιβεβαιώνω, περιμένετε τις επίσημες ανακοινώσεις».

Πάντως, εμείς θα του ευχηθούμε «καλή επιτυχία» στην αποστολή που σκοπεύει να του αναθέσει ο Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο πριν από μία εβδομάδα έγραφε πως πρέπει να παραδώσει την ηγεσία σε νέα πρόσωπα.

Άρθρο

Σταχυολογούμε λοιπόν αποσπάσματα του άρθρου του την επομένη των εκλογών (22.5.2023) στην «Καθημερινή»:

«...Ως αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ένα ασπόνδυλο κόμμα, χωρίς σαφή προγραμματικό λόγο και με θολή πολιτική ταυτότητα. Επιπλέον έμοιαζε υπερβολικά αρχηγοκεντρικό. Όλα έδειχναν να περιστρέφονται γύρω από τον Τσίπρα. (...) Ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και στα αναμφισβήτητα χαρίσματά του. Το χθεσινό αποτέλεσμα απέδειξε πως υπερεκτίμησε τις δικές του δυνάμεις και υποτίμησε τις αδυναμίες του. (...)  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του, όχι αύριο, αλλά σχετικά σύντομα. Εξάλλου, διαθέτει φρέσκα και χαρισματικά άτομα που μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Και αυτά τα άτομα είναι ελπίδα για την κοινωνία πρωτίστως, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς...».

Με αυτά και με αυτά, να προσέχει όμως μην έχει την τύχη του Δημήτρη Μαύρου της MRB, γιατί και αυτόν κάποτε τον «πολεμούσαν» οι Συριζαίοι, μετά ο Α. Τσίπρας τού ζήτησε συγγνώμη, τον εμπιστεύτηκε σε αυτές τις εκλογές, αλλά επειδή δεν του άρεσαν οι εκτιμήσεις που έκανε «ξαναχολώθηκε» μαζί του.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή