«Αυξήσαμε τις δυνάμεις μας και περάσαμε το ψυχολογικό όριο του 10%», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Β1 Βόρειου τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Εκτίμησε ότι προμηνύεται περαιτέρω άνοδος των ποσοστών στις νέες εκλογές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αν δούμε τις στατιστικές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαμε μια μεταφορά στο ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ στη Β1 περιφέρεια γύρω στις 8.000 ψήφους και είχαμε μια μετακίνηση προς τη ΝΔ –αντιλαμβάνεστε δικοί μου ψηφοφόροι- γύρω στις 2.500 αυτό σημαίνει ότι μετεβλήθη άρδην το εκλογικό μου σώμα και συνεπώς αυτό είναι η αιτία της μη εκλογής μου.

Ερωτηθείς αν με τις θέσεις που έχει πάρει ο κ. Ανδρουλάκης έχει αλλάξει και το προφίλ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ: Αυτή την αποτίμηση θα την κάνουμε μετά τις εκλογές όταν θα έχει διαμορφωθεί ο νέος συσχετισμός δυνάμεων που θα είναι τετραετίας και εκεί θα δούμε πραγματικά που απευθυνόμαστε και που δεν απευθυνόμαστε.

Ερωτηθείς που βρίσκεται ο πήχης του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές: Εμείς αυξήσαμε κατά πολύ τις δυνάμεις μας, περάσαμε το πολιτικό και ψυχολογικό όριο του 10% όμως αυτό που προκαλεί πολύ μεγάλο ενθουσιασμό σε εμάς είναι το γεγονός ότι τώρα πια στις δεύτερες εκλογές προμηνύεται άνοδος μας περαιτέρω. Χθες είχαμε μια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου τον πήχη τον προσδιορίσαμε με έναν πάρα πολύ σωστό και μη αλαζονικό τρόπο, να υποσχεθούμε ότι θα προσφέρουμε μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση η οποία δεν θα λεει τρέλες, από την οποία δεν θα προκύπτουν κίνδυνοι για τη μεσαία τάξη, μια αντιπολίτευση πατριωτική γιατί μη ξεχνάτε ότι στα βασικά εσωτερικής πολιτικής που η Βουλή αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε. Ψήφισε κατά ή παρών, έφτασε να ψηφίζει για τις αμυντικές δαπάνες. Εμείς είχαμε μια πάρα πολύ σαφή στάση στη Βουλή συνεπώς αυτή την αντιπολίτευση τη χρειάζεται ο τόπος.

Πάμε για μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, ο λαός θα αναδείξει την αξιωματική αντιπολίτευση και αν τον πείσουμε ότι είμαστε εμείς οι πιο σοβαροί θα αναδείξει εμάςΌπως δείχνουν οι αριθμοί ακόμα και με 37,5% η ΝΔ και με επτά κόμματα στη Βουλή είναι αυτοδύναμη. Δεν θα πάρει 37,5% θα πάρει πολύ περισσότερο, το 40% που πήρε δεν πέφτει, έχει δεξαμενές ψηφοφόρων και άλλες και θα δείτε να περιορίζονται και άλλοι σχηματισμοί οι οποίοι εμφανίστηκαν τώρα στο εκλογικό σύστημα. Η πολιτική μου εκτίμηση είναι ότι αυτός που κερδίζει ξανακερδίζει και δεν ξανακερδίζει με μειωμένες δυνάμεις, έχει φόρα τώρα η ΝΔ και δεν τους βλέπω να κάνουνε και λάθη.

ΔΗΜ: Άρα η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ανασύνταξη και πρωτιά δεν θα ευοδωθεί

Δεν μπορώ να προσβάλλω το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η σύγκρουση μου με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολιτική σύγκρουση από την πλευρά μου από την πλευρά τους ήταν σύγκρουση με διάθεση εξόντωσής μου. Ακόμα και προεκλογικά λέγανε ποιον να ψηφίσουν για να μην βγω εγώ, ήταν η ηγεσία του κόμματος σε μεγάλη ένταση μαζί μου. Όταν είμαι δικηγόρος στη δίκη Παπά καταλαβαίνετε ότι έχουν και το δίκιο τους να είναι απέναντί μου άλλα όμως εμείς λέμε στον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ «πειραματίστηκες δέκα χρόνια τώρα εμφανίζεται μια μεγάλη προοπτική το ΠΑΣΟΚ να γίνει η αντιπολιτευτική δύναμη του τόπου που θα δώσει τη μάχη της σοβαρότητας έλα εδώ, γύρνα πίσω». Νομίζω ότι έτσι όπως το χειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή αυτό που δείχνουν είναι ότι έχουν δυσκολίες συσπείρωσης.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται συγκεκριμένα στελέχη του στα ΜΜΕ: Αυτά δηλώνουν κόμμα αδυναμίας, κόμμα δηλαδή που δεν μπορεί να προσανατολίσει σε μια ευθεία γραμμή την πολιτική του, και τους καταλαβαίνω γιατί το πρόγραμμά τους στις 21 Μαΐου απορρίφθηκε και απορρίφθηκε με τρόπο που έκανε και θόρυβο, τι θα ξαναπουνε τώρα ότι έχουν άλλο πρόγραμμα;

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Τσίπρα περί «βολικού δίπολου»: Να του πω του κ. Τσίπρα ότι όπου κατέβηκε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Όπου κατέβαινε έχανε για αυτά που λεει γιατί βολική αντιπολίτευση ήταν ο ίδιος και κατέστη χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Θα έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης 41% αν δεν λέγανε αυτά που λέγανε;