Αίσθηση προκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας η δήλωση της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Ελένης Χρονοπούλου, σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ για το σχέδιο της Χαριλάου Τρικούπη, που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων. Με ανάρτησή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η κυρία Χρονοπούλου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη δήλωσή της σε εκπομπή της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας πώς όσα είπε ήταν «σαρδάμ».

Μετά την Ελένη Χρονοπούλου, για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μίλησε το πρωί της Τρίτης (30/5) και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Απαντήσεις

Ο τελευταίος, μάλιστα, χρειάστηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το πρόγραμμα για τη φορολόγηση των μερισμάτων και όπως τόνισε στον ΣΚΑΙ, θα υπάρξει φόρος 15%, για ποσά από 100.000 και πάνω.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε πως «όλες οι μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα που έχουν κέρδη, είναι σε αυτή την κατηγορία».

«Προφανώς εδώ θα γίνει μια πολιτική για άρση των ανισοτήτων. Οι ανισότητες στη χώρα έχουν εκτοξευτεί», είπε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Δουδωνής, που πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα φορολογήσει τις μεγάλες εταιρείες.