Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία μειώνει περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ και δεν τον αυξάνει, έστειλε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (31/05) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως το κόμμα του έχει θετική ατζέντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Άφησε, επίσης, να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα ίσως να μην είναι αναγκαίο το market pass, όπως και άλλες επιδοτήσεις για τις τιμές.

 «Η ΝΔ μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35% και έχει δεσμευθεί για επιπλέον μείωση 10 % σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων ασφαλίσουν τα σπίτια τους έναντι κινδύνων φυσικών καταστροφών» δήλωσε χαρακτηριστικά  ο Άκης Σκέρτσος.  

Με αφορμή επίσης τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Παραστατίδη, σχετικά με την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι «κάθε νοικοκυριό έχει ένα μικρό, μεσαίο ή μεγάλο ακίνητο.  Στα χρόνια της κρίσης ήταν μεγάλη η επιβάρυνση, έχουμε καταβάλλει προσπάθεια για μεγάλη μείωση». Χαρακτήρισε επίσης «χασμωδία» τις θέσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τους φόρους.

Όσον αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για υπερφορολόγηση των κερδών, σχολίασε ότι «το μόνο που προκαλούν είναι ανασφάλεια για την ελληνική οικονομία», ενώ σε αντιδιαστολή πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει θετική ατζέντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Η κυβέρνηση θέλει σταθερούς φορολογικούς συντελεστές» τόνισε ο Άκης Σκέρτσος, ενώ κάλεσε τα άλλα κόμματα να σταματήσουν να μιλάνε συνεχώς για αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές,  καθώς προκαλούν ανασφάλεια

Τι είπε για market pass και άλλες επιδοτήσεις

Ο Άκης Σκέρτσος, αν και άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα ίσως να μην είναι αναγκαίες επιδοτήσεις για τις τιμές, όπως π.χ. το market pass, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν όσο χρειάζεται και μίλησε για «αναγκαία μέτρα» για τη στήριξη των πολιτών. 

«Όπου χρειάζεται θα συνεχίζουμε να δίνουμε βοήθεια» επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η στήριξη των εισοδημάτων θα έρθει από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Με πληροφορίες από STAR