Με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας και την επίτευξη ποσοστού τουλάχιστον 40% -που δίνει και το πλήρες μπόνους των 50 εδρών- κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε από τη διήμερη περιοδεία στην Κρήτη και θα συνεχίσει αύριο στην Κόρινθο και το Λουτράκι και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική

«Την 21η Μαΐου μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επαναβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, για μία Νέα Δημοκρατία ισχυρή, μία κυβέρνηση η οποία θα εγγυάται και τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου», είπε χθες το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης από τον Θέρισο, τελευταίο σταθμό της μεγάλης περιοδείας του στην Κρήτη, όπου έκανε και ξεχωριστή και ιδιαίτερα τιμητική αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο, με έμμεσες αναφορές και στο σήμερα.

«Είναι πράγματι κάθε επίσκεψη στον Θέρισο μία ευκαιρία να αναλογιστούμε το έργο αυτού του σπουδαίου κρητικού πολιτικού, τον τρόπο με τον οποίον γεφύρωσε τα επαναστατικά του ένστικτα με τον πραγματισμό του και κυρίως την ικανότητά του να μπορεί να βλέπει πάντα πιο μακριά, να σχεδιάζει το μακροπρόθεσμο μέλλον της πατρίδας μας, όταν οι αντίπαλοί του αναλώνονταν σε μικρές τακτικές μάχες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.


Ενεργός συμμετοχή υποψήφιων βουλευτών

Στη νέα προεκλογική μάχη, ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει ήδη από την πρώτη ημέρα την ενεργό συμμετοχή και καθημερινή παρουσία όλων των υποψήφιων βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στους οποίους –σύμφωνα με πληροφορίες–, σε μία από τις κλειστές συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, δόθηκαν τρεις συγκεκριμένες οδηγίες.

Πρώτον, να υπάρχει ένα ομοιογενές μήνυμα το οποίο θα εκπέμπουν, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη στις προηγούμενες κάλπες και συνέβαλε αποφασιστικά στη μεγάλη εκλογική επιτυχία. Η δεύτερη οδηγία είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές τους εμφανίσεις. Να μελετούν, δηλαδή, σε καθημερινή βάση τις θέσεις που εκφράζει η ηγεσία και ο εκπρόσωπος του κόμματος σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας, να γνωρίζουν καλά τις προτάσεις και το πρόγραμμα της Ν.Δ., αλλά και να κρατούν χαμηλούς τόνους σε όλες τους τις εμφανίσεις.

Η τρίτη οδηγία αφορά στην ανατροφοδότηση του κόμματος με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών. Το μήνυμα που έχει μεταφέρει ο Παύλος Μαρινάκης, ο Άκης Σκέρτσος και άλλα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. είναι πως μέσα από τις περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών και της επαφής τους με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ακούν και να μεταφέρουν τον παλμό της κοινωνίας και τα προβλήματα που τους θέτει ο κόσμος, ώστε να αναπροσαρμόζεται -εφόσον χρειαστεί- και η συνολική ή η επιμέρους στρατηγική.