Η «μεγάλη εξόρμηση» των βουλευτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά του ίδιου του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ήδη ξεκινήσει από χθες και θα κορυφωθεί μέσα στις δυόμισι εβδομάδες που απομένουν μέχρι να στηθούν οι νέες κάλπες.

Μετά τη διήμερη ανάπαυλα λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος, οι περιοδείες ανά την επικράτεια εντείνονται, με τον πρόεδρο της ΝΔ εξάλλου να έχει διαμηνύσει από την πρώτη στιγμή ότι θα παρακολουθεί την προεκλογική δραστηριότητα των 400 και πλέον υποψήφιων βουλευτών, τώρα που δεν κυνηγούν τον σταυρό, αλλά δίνουν συνολικά τη μάχη για τη νίκη και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Βόρεια Ελλάδα

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί την Κεραμωτή Καβάλας και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θάσο, ενώ στις 19:30 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα.

Το ενδιαφέρον για τη Μακεδονία και η έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα είναι δεδομένα κι έτσι το Σάββατο θα είναι ξανά εκεί και θα επισκεφθεί το Κιλκίς και την Κατερίνη. Στο ενδιάμεσο, την Πέμπτη δηλαδή και την Παρασκευή, το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει τη Δυτική Αττική (Ασπρόπυργο) και τη Βόρεια Εύβοια, αντίστοιχα.

Προβεβλημένα στελέχη

Την ίδια ώρα, πέρα από τους τοπικούς βουλευτές, ορισμένα από τα πιο «προβεβλημένα» στελέχη του κόμματος, κατά βάση δηλαδή οι μέχρι πρότινος υπουργοί, συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα σε όλη την περιφέρεια.

Ενδεικτικά, σήμερα στην Άρτα θα βρεθούν οι κ. Χατζηδάκης και Κακλαμάνης, στην Καρδίτσα οι κ. Οικονόμου και Θεοδωρικάκος, στη Ζάκυνθο ο κ. Σκυλακάκης και η κ. Κεραμέως και στην Πάτρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αύριο, Πέμπτη, θα είναι στη Β’ Θεσσαλονίκης η Ντόρα Μπακογιάννη, στη Θεσπρωτία οι κ. Γεωργιάδης, Τασούλας και Ασημακοπούλου, στην Κέρκυρα οι κ. Κικίλιας και Θεοχάρης και στην Ξάνθη οι κ. Χαρδαλιάς και Καιρίδης
, ενώ και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, και όλο το επιτελείο της Πειραιώς οργανώνει ξεχωριστές, αλλά και μικτές περιοδείες.

Το μήνυμα

Το μήνυμα των επισκέψεων και ομιλιών των βουλευτών και κομματικών στελεχών είναι πλέον ξεκάθαρο. Όπως το διατύπωσε χθες το βράδυ μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος είναι η «ασφαλής αυτοδυναμία», προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει πολύ γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευθεί. Κατά δεύτερον, όπως τόνισε ο ίδιος νωρίτερα μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στη Νέα Ιωνία, «σήμερα η χώρα χρειάζεται, πρώτα και πάνω απ' όλα, μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής».

Νομοσχέδια

Από εκεί και πέρα, εφόσον η ΝΔ επανεκλεγεί στην εξουσία, είναι σαφές ότι τα δύο πρώτα νομοσχέδια είναι επί της ουσίας έτοιμα. Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ, «το πρώτο θα είναι ο εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός του επιτελικού κράτους, γιατί ακριβώς αυτό είναι το "λογισμικό" πάνω στο οποίο τρέχει όλη η διακυβέρνηση της χώρας» και το δεύτερο, επίσης εντός του Ιουλίου, «είναι νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο θα αποτυπώσουμε τις κεντρικές οικονομικές μας προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.