Δεν κατεβαίνει τελικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου που έκανε ντόρο προεκλογικά, αλλά πάτωσε στην κάλπη. Όπως δήλωσε ο αρχηγός του, οι λόγοι που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση είναι το πολωτικό εκλογικό κλίμα, αλλά και το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει πόρους και χρόνο για να προετοιμαστεί καταλλήλως.

Αυτοκριτική και ανασυγκρότηση

Προχωρώντας δε σε αυτοκριτική, χαρακτήρισε ως «μη ικανοποιητική» την εκλογική παρουσία του ΕΑΝ, ενώ έκανε λόγο για «πετροβολισμό του» με μπαράζ αρνητικών αναφορών στο διάστημα της κυοφορούμενης εκλογικής συμπόρευσης με τον Ηλία Κασιδιάρη και «στραγγαλισμό του» καθ’ όλη την διάρκεια της προηγηθείσας προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Κανελλόπουλος διευκρίνισε πάντως ότι η μη συμμετοχή του στις εκλογές δεν σημαίνει πως θα αναστείλει τη λειτουργία του κόμματος και προανήγγειλε ανασυγκρότηση και καλύτερη οργάνωση μετά τις εκλογές. «Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του κόμματος υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, μετά την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή του να αποσυρθεί.