Στην πολιτική κουλτούρα της χώρας μας πάντοτε, ιδίως προεκλογικά, κυριαρχούσε ένα πάγιο δίλημμα: πολιτικός ρεαλισμός ή λαϊκισμός. Πάντα όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, εκείνη την Κυριακή οι πολίτες απαντούν στο εν λόγω δίλημμα.

Πολλές φορές, ένας λαοπλάνος αρχηγός μπορεί να προσελκύσει και να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενος την αγανάκτησή του και την οικονομική του κατάσταση, ακόμα και να τάξει υποσχέσεις που δεν ανήκουν στην πραγματικότητα, μόνο και μόνο για να γοητεύσει τα πλήθη.

Ωστόσο, στις πρόσφατες εκλογές, οι Έλληνες πολίτες έδωσαν την πιο ηχηρή απάντηση απέναντι σε πολιτικούς οπορτουνιστές και παρωχημένες ιδεολογίες. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ανέδειξαν συντριπτικά τη Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα με ποσοστό άνω του 40%, θέτοντας τον ανώτερο πήχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο 20%.

Παρά τη λασπολογία, την πολιτική προπαγάνδα που πολλοί προώθησαν, τα υποτιμητικά λόγια για την ηγεσία της παράταξής μας, τη δήθεν εμπλοκή μας σε πολιτικά σκάνδαλα που η ίδια η δικαιοσύνη αποδόμησε με τις αποφάσεις της και τις συνεχείς πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι και επηρέασαν το παγκόσμιο κεκτημένο, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όχι μόνο έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μας αλλά σθεναρά έδωσαν το μήνυμα για την πορεία της Ελλάδας. Με περισσότερες από 150.000 ψήφους σε όλη την επικράτεια συγκριτικά με το 2019, η Νέα Δημοκρατία απάντησε σε όλους όσους τη λοιδόρησαν.

Ακόμα και σε εκείνους που ειρωνικά απευθύνονταν προεκλογικά ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, γνωστό και ως Παλέ ντε Σπορ, απαντήσαμε με 5.500 περισσότερες ψήφους συνολικά στον νομό Θεσσαλονίκης – όση δηλαδή είναι και η χωρητικότητά του γηπέδου. Η πλέον μεγάλη ώθηση, βέβαια, ήρθε από τη νεολαία. Η Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ απέδειξαν έμπρακτα ότι οι νέοι είναι κομμάτι της κοινωνίας, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της πατρίδας μας και να υψώνουν το ανάστημά τους με την πολιτική τους δράση για μία καλύτερη Ελλάδα.

Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στους νέους είναι η ευθύνη της παράταξής μας να συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα για την πρόοδο της γενιάς μας και των επόμενων που ακολουθούν. Θέλουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, πιστή στις ελληνικές και ευρωπαϊκές αξίες, στη σωστή πλευρά της ιστορίας και να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις ως το καλό παράδειγμα που όλοι πρέπει να ακολουθήσουν.

Παράλληλα, η κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, συνθέτουν πληρέστερα όλα εκείνα τα επιχειρήματα που έφερε στον νου η Ελληνίδα και ο Έλληνας ψηφοφόρος για να αναδείξουν τη Νέα Δημοκρατία ως τη βέλτιστη πολιτική επιλογή για την πατρίδα μας. Η Νέα Δημοκρατία είχε μία αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη διακυβέρνηση για την Ελλάδα, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες και βρισκόμενη πάντα στο πλευρό τους. Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κληθούν να ξαναδώσουν ψήφο εμπιστοσύνης όχι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά στην Ελλάδα. Στις 25 Ιουνίου οδηγούμε την πατρίδα μας εκεί που της αξίζει, συνεχίζοντας για ένα ισχυρό ελληνικό κράτος κι ένα υπερήφανο έθνος. Οδηγούμε την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά.