Τη µεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει ποτέ σε επίπεδο κοµµατικού µηχανισµού ετοιµάζει η Νέα Δηµοκρατία για το υπόλοιπο της προεκλογικής περιόδου έως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, µε αποκλειστικό στόχο την επίτευξη της αυτοδυναµίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγµατοποιηθούν περί τις 65 περιοδείες από στελέχη πρώτης γραµµής της κεντροδεξιάς παράταξης, τα οποία στο διάστηµα που αποµένει µέχρι τις εκλογές θα «οργώσουν» τη χώρα, καλύπτοντας µε επισκέψεις περίπου 490 πόλεις, χωριά και νησιά της επικράτειας, µεταδίδοντας το προεκλογικό µήνυµα της Ν.Δ. πόρτα-πόρτα σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, «τρέχουν» και οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε την αρχή από την Κρήτη, συνέχισε στην Κορινθία και στόχος είναι µέχρι την Κυριακή των εκλογών να έχει βρεθεί σε όσες περιφέρειες δεν πρόλαβε κατά την προηγούµενη προεκλογική περίοδο. Από την Πειραιώς, η Αττική και ο νοµός της Θεσσαλονίκης αντιµετωπίζονται ως ένα ξεχωριστό κοµµάτι στον στρατηγικό σχεδιασµό, ενώ από την περιφέρεια το βάρος θα ριχθεί σε περιοχές όπου η Ν.Δ. σηµείωσε χαµηλότερο ποσοστό από τον πανελλαδικό µέσο όρο της και βέβαια στη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρήθηκαν διαρροές ψηφοφόρων σε κοµµατικούς σχηµατισµούς δεξιά της Ν.Δ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η οµάδα κρούσης που σχεδιάζει να στείλει το κεντρικό επιτελείο της Πειραιώς στους νοµούς της Βόρειας Ελλάδας αποτελείται από πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ., που µάλιστα συγκαταλέγονται στις δεξιές φυσιογνωµίες, µε στόχο να επιτευχθεί η µεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στη βάση της «γαλάζιας» παράταξης και παράλληλα η ανάσχεση των «αναδυόµενων» πολιτικών δυνάµεων.

Οσον αφορά τα στελέχη που θα µεταβούν στις δύσκολες περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας µε στόχο την «πανστρατιά», που φιλοδοξούν να φέρει την αυτοδυναµία, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Αγγελος Συρίγος θα βρεθούν µέσα στον µήνα στην Πέλλα, ενώ στην Πιερία αναµένεται να περιοδεύσουν ο Μάκης Βορίδης και ο Νικήτας Κακλαµάνης.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης θα βρεθούν επίσης στις περιφέρειες του Κιλκίς, της Πιερίας και της Φλώρινας. Εντονη θα είναι επίσης η παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Νίκου Χαρδαλιά στους νοµούς της Μακεδονίας, ενώ ο επικεφαλής της ευρωοµάδας της Ν.∆., Βαγγέλης Μεϊµαράκης, αναµένεται να επισκεφθεί τον Νοµό Σερρών.

Στον προγραµµατισµό του επιτελείου της Πειραιώς για τις περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα είναι και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα περιοδεύσει επίσης σε Ηλεία και Αχαΐα, ενώ η Νίκη Κεραµέως θα επισκεφθεί την Κοζάνη, όπου αναµένεται να βρεθεί και ο Νίκος Παπαθανάσης.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 2/6