«Η μάχη ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτική, εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ψηφοφόρους μας και η ΝΔ θέλει να τους πάρει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκης ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κάλεσε τους ψηφοφόρους -προ του 2023- να γυρίσουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Είπε πως στόχος είναι το κόμμα να είναι δυνατό και κάποια στιγμή να γίνει κυβέρνηση της χώρας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Λοβέρδου

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι δεδομένο ότι το κόμμα το οποίο φιλοδοξεί να είναι η αξιόπιστη αντιπολίτευση της χώρας αποτελεί τον αντίπαλο της ΝΔ τωρινό και μελλοντικό. Εννοώ ότι για ένα ακροατήριο που σχετίζεται με το 1,5 % του εκλογικού σώματος δηλαδή τις περίπου 90 χιλιάδες ψήφων του 2019 που πήγαν στη ΝΔ τώρα η ΝΔ επιδιώκει να μην επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ Εμείς προφανέστατα επιδιώκουμε το αντίθετο. Η μάχη ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είναι πολιτική μάχη, έχει να κάνει με τις ανταγωνιστικές μας σχέσεις σε σχέση με το εκλογικό σώμα, η ΝΔ προσπαθεί να κρατήσει τις κεντρώες ψήφους που πήγαν σε αυτή και εμείς προσπαθούμε με πολιτικό τρόπο να τις ξαναφέρουμε κοντά μας.

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εκείνο που έδειξαν οι εκλογές του Μαΐου είναι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψαν το ΣΥΡΙΖΑ και προσήλθαν στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι μια κίνηση την οποία την χαιρετίσαμε, είναι μια κίνηση η οποία πιστεύω ότι εχει μέλλον, είναι μια κίνηση ως προς την οποία θέλω να πω πως η υποδοχή της ήταν χωρίς πολιτική μνησικακία, χωρίς αλαζονεία και χωρίς διάθεση εκδίκησης. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προ του 2023 να γυρίσουν στο χώρο τους.

Ερωτηθείς αν στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κάναμε πολιτικό συμβούλιο και το συζητήσαμε αυτό, προφανέστατα αυτό που είναι στόχος ενός κόμματος εξουσίας όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι να είναι πρώτον στην παρούσα συνθήκη όσο το δυνατόν ποιο αξιόπιστη και πιο ισχυρή αντιπολίτευση χωρίς να βάζουμε όριο, το όριο θα το βάλουν οι πολίτες. Και δεύτερον προτιμήσαμε τον όρο της αξιόπιστης αντιπολίτευσης γιατί αυτό ήταν που έλειπε τα τελευταία χρονικά διαστήματα μετά το ‘19 από τη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε ως κυβερνητικό κόμμα το 2019, στη συνέχεια από το 23% πήγε στο 32% γιατί οι εκλογείς δεν ήθελαν έναν ανεξέλεγκτο Μητσοτάκη. Η ήττα του Μαΐου του ’19 συνεχίστηκε τώρα. Ήταν απρόβλεπτη γιατί μόνο κ. Καρατζαφέρη το είχε πει κανένας άλλος, καμία εταιρεία δημοσκοπήσεων, κανένας πολιτικός, κανένας δημοσιογράφος δεν προέβλεπε 20% το ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οδηγούμαστε σε ένα αντίστροφο 2012

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το 2012 έζησα πως γίνεται ένα κόμμα του 44% να μετατρέπεται σε κόμμα του 13% και μετά του 12% και πως ένα όμμα του 5%, διασπασμένο μάλιστα γιατί είχε φύγει ο κ.Κουβέλης, να γίνεται 16% και μετά 28%. Αυτή την πορεία την έχω ζήσει, δεν αποκλείω να ξαναγίνει...

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Θέλουμε να είμαστε όσο μπορουμε πιο δυνατοί και σε κάποιο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση της χώρας.

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η ΝΔ και με επτακομματική Βουλή και με 37,5% είναι αυτοδύναμη, το ότι λένε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 39% είναι ένα επιχείρημα για να κρατήσει τις ψήφους της. Είναι λυμένο από την λαϊκή κυριαρχία το θέμα αυτό.