Αναφορικά με τις εξελίξεις που προκύπτουν από τις εκλογές στην Τουρκία μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης. Ειδικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μίλησε σ το Live News για τις επόμενες κινήσεις του Ταγίπ Ερτνογάν. «Αρχικά να πούμε ότι είναι μια εντελώς καινούργια κυβέρνηση, άλλαξε όλους τους υπουργούς πλην δύο. Μόνο δύο από τους δεκαοχτώ παραμένουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Ο Ερντογάν έχει δύο ”καυτές πατάτες”. Η μία είναι η Οικονομία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάτι πρέπει να γίνει και δεν μπορεί να συνεχίσει την ανορθόδοξη πολιτική με τα επιτόκια. Εκεί έκανε μία στροφή στον ρεαλισμό επιλέγοντας τον Σίμσεκ».

Η άλλη «καυτή πατάτα» που καλείται να  αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Καιρίδη αφορά τα εξωτερικά της χώρας, τα F-16.

 «Το ζήτημα έχει φθάσει σε αδιέξοδο, ή που το ζήτημα θα λυθεί ή που θα υπάρξει μεγάλη ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις», υπογράμμισε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Καιρίδης εκτίμησε ότι για τους επόμενους μήνες το ελληνοτουρκικό ζήτημα θα είναι σε ύφεση.