Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου αποκάλυψε με εμφατικό τρόπο την επιθυμία του εκλογικού σώματος να συνεχίσει η χώρα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων με συνέπεια και σταθερότητα.

Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατά την τετραετία 2019 – 2023 ήταν αυτά που κατάφεραν να «σηκώσουν» από τον καναπέ πολίτες από όλες τις ηλικίες, τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες προκειμένου να επιδοκιμάσουν με την ψήφο τους τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Ωστόσο, η 21η Μαΐου αποτελεί παρελθόν, το κοντέρ έχει μηδενίσει και οι κάλπες το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδειες.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε τα διλήμματα συνεχίζουν να είναι ξεκάθαρα, ίσως και περισσότερο ξεκάθαρα, από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, με σαφή φιλοαναπτυξιακό προσανατολισμό και έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να καταστεί η Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ακόμα πιο παραγωγική και ανταγωνιστική όσον αφορά την οικονομία της, ακόμα πιο σύγχρονη και αποτελεσματική όσον αφορά τις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα της, ακόμα πιο ποιοτική όσον αφορά την παρεχόμενη εκπαίδευση, με αναβαθμισμένη την εθνική της ασφάλεια και ισχυρή την φωνή της στο εξωτερικό.

Παράλληλα, οι πρόσφατες κρίσεις που ταλάνισαν την υφήλιο και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην γειτονιά μας, την Ευρώπη, έχουν αναδείξει την ανάγκη για ύπαρξη κυβερνήσεων με ταχύτητα αντίδρασης, σοβαρότητα και τόλμη στην λήψη αποφάσεων.

Ζητήματα όπως ο πληθωρισμός, το αυξημένο κόστος χρήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η εντεινόμενη ανάγκη για όλο και περισσότερες στοχευμένες και θετικές παρεμβάσεις εκ μέρους του κράτους με αποδέκτες τους πραγματικά ευάλωτους και αδύναμους καθώς και οι γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής μας απαιτούν για την διαχείρισή τους σταθερές κυβερνήσεις, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ξεκάθαρο προσανατολισμό. Το ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον καθιστά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελεσματικών και μακροπρόθεσμων δημοσίων πολιτικών, αναγκαιότητα. Οι εξελίξεις λοιπόν είναι εδώ, και δεν περιμένουν.

Κατά συνέπεια, η εκ νέου επιδοκιμασία ενός προγράμματος ξεκάθαρου, δίχως κρυφές ατζέντες, με κοστολόγηση και ρεαλισμό που να αποπνέει σιγουριά και εθνική αυτοπεποίθηση αποτελεί την βέλτιστη πολιτική επιλογή. Το πρόγραμμα αυτό είναι της Νέας Δημοκρατίας και για να υλοποιηθεί χρειάζεται την ψήφο μας. Άλλωστε, το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες…