Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

 «Στόχος και όραμά μας είναι το 2027 η χώρα να είναι μια χώρα ευημερίας δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας», υπογράμμισε και σημείωσε, το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες δεν έχει αλλάξει και περιλαμβάνει τους ίδιους «κοστολογημένους στόχους», ωστόσο, επέλεξε να το επαναπαρουσιάσει γιατί, όπως ανέφερε, την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τις "θέσεις και τις προτάσεις" του. «Κάναμε επανατοποθέτηση προϊόντος», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για ένα «συνολικό έλλειμμα» καθώς δεν έγινε επαρκής «συζήτηση για τα προγράμματα, έγινε κυρίως για το χτες».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη φράση «mea culpa» για την απλή αναλογική και δήλωσε ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ότι «θα κριθούμε όλοι, ατομικά και συλλογικά και θα κριθώ και εγώ», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

 «Λειτούργησε ουσιαστικά σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να διαμορφώσουν κυβέρνηση. Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα «όραμα που δεν περπάτησε».


Ο κ. Τσίπρας σχολίασε τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας», προσθέτοντας ότι γνωρίζει πως είναι δύσκολη η ανατροπή, αλλά είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος.

Όσον αφορά τις προοπτικές της επόμενης κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα συμπληρωματικό των κομματικών αντιπάλων του, όπως το ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε, δε, ότι για ένα κόμμα εξουσίας πάντα στόχος είναι η "νίκη", ωστόσο, παραδέχτηκε πως "είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων". "Θα δώσουμε τη μάχη με το τελευταίο δευτερόλεπτο", είπε και τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι να μην αφεθεί "ανεξέλεγκτη" και "παντοδύναμη" μια κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που όπως σημείωσε, δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κοινωνία, αλλά και για την δημοκρατία ".


Σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη για το πεδίο των ψηφοφόρων που θα αναζητήσει στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους, ακόμη και σε εκείνους που δεν πήγαν να ψηφίσουν και φυσικά σε όλους τους προοδευτικούς ψηφοφόρους.

 «Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο δεν επικοινωνήσαμε το πρόγραμμά μας σωστά. Είναι δεδομένο ότι το 40% των πολιτών επέλεξαν Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία. Όμως τώρα έχουμε μία άλλη εκλογική δοκιμασία. Στις 25 Ιουνίου θα κριθεί το μέλλον μας για τα επόμενα 4 χρόνια», τόνισε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Αναφερόμενος στην Υγεία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι επί 4ετίας Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη στο ΕΣΥ, ενώ για τον θάνατο της γυναίκας στην Κω, είπε ότι «καμιά φορά λύση είναι και η καρότσα, αρκεί να φτάσει στο νοσοκομείο».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, την αποπομπή του κ. Πνευματικού από τη Νέα Δημοκρατία, φέρνοντας ως παράδειγμα την αντίδρασή του στο θέμα του Γιώργου Κατρούγκαλου. Όταν ρωτήθηκε από τη Σία Κοσιώνη αν θα πράξει το ίδιο για τον κ. Φίλη και τις δηλώσεις του για τους μουσουλμάνους της Θράκης, είπε: «Ε, τι να κάνω με τον κύριο Φίλη; Τι είπε;» και επανερχόμενος στο θέμα της υγείας, είπε ότι επί ΝΔ καταρρέει το ΕΣΥ.


Στην ερώτηση για το τι θα κάνει αν πάρει χαμηλά ποσοστά και αν σκοπεύει να παραιτηθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε τα πάντα ανοιχτά, λέγοντας ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε συλλογικές διαδικασίες, διαφορετικές από εκείνες της ΝΔ, θα κάνουμε ταμείο και θα πάρουμε αποφάσεις. Στην Αριστερά δεν συνηθίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ».