«Η ΝΔ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στο θέμα της Θράκης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης. Διερωτήθηκε γιατί δεν πάρθηκαν κυρώσεις κατά του τουρκικού προξενείου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του ερμηνεύει με ακρίβεια αυτό που επιχείρησε να κάνει η κα Μπακογιάννη για την επισημοποίηση ενός κλίματος φόβου αρχής γενομένης από την ευάλωτη ελληνική μουσουλμανική μειονότητα που έχει ακόμα πολλά ζητήματα ισονομίας, ισοπολιτείας -για αυτό και είχε συγκροτηθεί μια ειδική διακομματική κοινοβουλευτική με επικεφαλής της ίδια την κα Μπακογιάννη - και την ίδια ώρα χρησιμοποιείται ο φόβος, η απειλή, η συναλλαγή «θα προσλάβουμε 75 συνοριοφύλακες από τη μουσουλμανική κοινότητα». ...Εξαπλώνεται σε όλα τα ζητήματα και όχι μόνο στη μουσουλμανική μειονότητα, ο φόβος «ή μας ψηφίζετε ή θα έχετε προβλήματα» αυτό πλέον αναβαθμίζεται σε ζήτημα δημοκρατίας.

ΔΗΜ:Η κα Μπακογιάννη θα τους εκβίαζε με τόσα κανάλια μπροστά;

Το θράσος καμία φορά δεν έχει όρια, η αμετροέπεια και η αλαζονεία. Ίσως αυτό το μήνυμα ήθελε να δοθεί σε όλη την Ελλάδα, με όχημα την μουσουλμανική μειονότητα κάθε ευπαθής ομάδα να ξέρει ότι δεν ψηφίζει ΝΔ θα περάσει δύσκολα. Είναι μια τακτική ανέντιμη, ανήθικη πολιτικά αλλά είναι μια πρακτική. Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει ακόμα και την ΕΥΠ.

Ερωτηθεις γιατί δεν προβαίνουν σε διάψευση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι αυτονόητο ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ορκιστούν στο ελληνικό σύνταγμα, είναι αυτονόητο ότι θα εκπροσωπήσουν την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα και τις ανάγκες και τις αγωνίες που έχει.

ΔΗΜ: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν και είπαν ότι υπήρχε προπαγάνδα του Τουρκικού προξενείου υπέρ τους, το διαψεύδεται αυτό;

Αυτά όλα είναι μια αποσπασματική παράθεση ψηφίδων που δεν έχουν το πλήρες μωσαϊκό. Αν οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες και είχαν και τη βεβαιότητα για την ανάμειξη με τον τρόπο που περιγράφουν αποσπασματικά γιατί δεν πάρθηκαν κυρώσεις κατά του Προξενείου. Η πλήρης παγιωμένη, μπετόν άποψη του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία και του κ. Τσίπρα για την Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα είναι η προοπτική και η ανάπτυξή της, το καλό και η προκοπή της. Δεν περνάει μέσα από τις απειλές της κας Μπακογιάννη αλλά περνάει μέσα από αλλαγές, από δικαιώματα από μεταρρυθμίσεις, από σχέδιο, από δουλειά και όχι από κουτοπονηριές.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες υποψηφίων της Πλεύσης Ελευθερίας για αντικατάστασή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος: Και μόνο η περιγραφή αυτών που γίνονται δεν δείχνουν μια πολιτική ορθότητα ή μια πολιτική κανονικότητα.Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ο προπονητής έχει δικαίωμα να αλλαζει την ομάδα όταν βλέπει ότι χρειάζονται αλλαγές» και κάποιος συνάδελφός μας είπε ότι «ναι αυτό γίνεται όταν η ομάδα χάνει, όταν κερδίζει δεν κάνεις αλλαγές στην ομάδα για να ευνοήσεις παίκτες».

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Τσίπρα για το ΣΥΡΙΖΑ και τη «σκορδαλιά χωρίς σκόρδο»: Εγώ έχω καταγωγή από Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη και τη σκορδαλιά την εννοούμε πάντα με σκόρδο αλλά αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει η σκορδαλιά μας ενδιαφέρει το κυρίως πιάτο που είναι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου. Εμάς μας ενδιαφέρει την 25η Ιουνίου να αποκατασταθεί για το λαό μια σαφής εικόνα τι τον περιμένει την 26η Ιουνίου, τι σημαίνει δικαιοσύνη και ευημερία για όλους και όχι για λίγους και αυτό επιτυγχάνεται μόνο επιλέγοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και όχι τις παραπολιτικές αναλύσεις ή τα δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα που ευνοούν μια κυβέρνηση αναποτελεσματική επί τέσσερα χρόνια που πάντα έβρισκε κάπου να ρίξει ευθύνες για τις δικές της αναποτελεσματικότητες.