Επί διαδικαστικών θεμάτων συζητούσε εδώ και δύο ώρες η Εξεταστική Επιτροπή που συνεδριάζει με αντικείμενο την ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα και Γιάννη Ρουμπάτη.

Σύμφωνα με πηγές κατά την έναρξη της συζήτησης, η ατζέντα άνοιξε με το θέμα του απορρήτου. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημάνθηκε για ακόμα μία φορά -κάτι στο οποίο επιμένει - ότι «το απόρρητο δεν αντιτάσσεται στο πλαίσιο του έργου που επιτελεί η Εξεταστική Επιτροπή αλλά και η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε, να αιτηθεί η Εξεταστική Επιτροπή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει το απόρρητο για τα υπηρεσιακά στελέχη. «Μια απόφαση με την οποία να ζητείται από τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο και να χυθεί άπλετο φως για να τελειώσει η υπόθεση» αναφέρουν πηγές από την αντιπολίτευση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν το αίτημα να ζητηθεί γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, πρώτον για το θέμα του απορρήτου και δεύτερον για το αν χρειάζεται απόφαση της Ολομέλειας για να επεκταθεί το αντικείμενο της Εξεταστικής, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό από την πλευρά της ΝΔ, που διαφώνησε και με τα δύο θέματα.

Η εξέταση του πρώτου μάρτυρα για σήμερα Θανάση Δραβίλλα, διοικητή της ΕΥΠ επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων, τη σκυτάλη θα πάρει ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα βρεθεί στο επίκεντρο της «ανάκρισης», μετά τα δημοσιεύματα που μιλούν για παρακολουθήσεις πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των καταγγελιών της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.