Ο Νίκος Φίλης εξακολουθεί να επιμένει να στηρίζει τον εκλεγέντα με τον ΣΥΡΙΖΑ μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ, για τις δηλώσεις του περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Ακόμα, δήλωσε ότι «απολύτως σωστά» συνεχίζει και ο Οζγκιούρ και ο δεύτερος μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή Ζεϊμπέκ, να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής δεν αναφέρθηκε σε τουρκική μειονότητα, αλλά είπε ότι εκείνος έχει τουρκική καταγωγή.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο αυτοπροσδιορισμός, έχει να κάνει με το πρόσωπο» και εξήγησε «εάν εγώ θα πω ότι έχω τουρκική καταγωγή, είμαι εγώ, όχι η μειονότητα».

Ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ήταν στο ίδιο πάνελ είπε ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα λέει ο Νίκος Φίλης, αναφέροντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «η μειονότητα, έχει τουρκική καταγωγή», με τον Νίκο Φίλη να απαντά, «όχι δεν το λέει».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του ΑΝΤ1, αν καλώς συνεχίζουν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης απάντησε «απολύτως σωστά και με πλήρη εμπιστοσύνη».

Στη συνέχεια, ο Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Νίκο Φίλη: «Δεν σας προβληματίζει πως ό,τι λέτε για τη μειονότητα, το ίδιο ακριβώς λένε και οι τουρκικές εφημερίδες;».