Αποδεικτικά στοιχεία για την ευθεία εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις κοινοποίησε η ΕΥΠ στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές, σύμφωνα με τις προ ολίγου αναφορές του εκ. Τύπου της ΝΔ, Άκη Σκέρτσου.

Όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η συμπεριφορά των δυο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη είχε τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών εδώ και καιρό, ενώ από τον Ιανουάριο στελέχη του Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη είχαν προβεί σε σχετικές επισημάνσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όπως αφέθηκε να εννοηθεί οι δυο τους, Φερχάτ και Ζεϊμπέκ, περαν των πολιτικών και αναθεωρητικών απόψεων φαίνεται πως ελέγχονται και για αξιοποινες δραστηριότητες που τους αφορούν και που κατα καιρους μεθοδεύονται από την γείτονα. «Αντί να μας κουνάει το δάχτυλο στη ΝΔ ας μας δώσει σαφείς απαντήσεις», ανέφερε.

«Επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, έκανε λόγο για «πολιτική απρέπεια» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, ο κ. Σκέρστος ανέφερε  ότι επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης και το γεγονός ότι δυο υποψήφιοί του στην περιοχή παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή στην περιοχή όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα να εκπροσωπούν δηλαδή την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα με μετριοπαθείς επιλογές στελεχών που δεν υιοθετούν τις πιο ακραίες αναθεωρητικές απόψεις περί δήθεν τουρκικής μειονότητας και δεν είναι «ενεργούμενα» του τουρκικού προξενείου.

Tαυτόχρονα και σύμφωνα με τον εκ. Τύπου της ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας, είπε, είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου για το τι συνέβαινε. Επέλεγε να αγνοήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του κόμματός του. Ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν πουλήσει την ψυχή τους στους τουρκικό προξενείο. Θυμήθηκε τον τοξικό εαυτό του και παίζει με τους θεσμούς. Λειτούργησε και λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση. Σε μια σειρά ζητημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προέταξε το στενά κομματικό συμφέρον. Το ίδιο έπραξε και στην Ροδόπη. Γιατί δεν παίρνουν θέση οι υποψήφιοι; Αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί παρέμβασης; Ο κ. Τσίπρας διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση; Η αφωνία τους δεν μας εκπλήσσει».

Ταυτόχρονα, για τη δήλωση Τσίπρα ανέφερε ότι αντί να κουνάει το δάχτυλο στη ΝΔ να αναθεωρήσει την στάση την δική του και του κόμματός του και να δώσουν καθαρή απάντηση ο ίδιος και τα δυο στελέχη του.

Ακόμη και σε σχέση με τις δηλώσεις Μπακογιάννη και τις κατηγορίες Τσίπρα, τόνισε ότι: «Δεν έχει να δώσει διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας σε κανέναν. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής για την ενσωμάτωση της Θράκης στην Κοινωνική και Οικονομική ζωή της χώρας μας. Είπε το αυτονόητο ότι όποιος πολιτικός υπηρετεί την εθνική στρατηγική για την άρση της απομόνωσης της μειονότητας μπορεί να υπερασπίσει τα συμφεροντα τους. Όχι αυτοί που ακολουθούν αναθεωρητικές πρακτικές».