H Εύα Καϊλή δεν εμφανίστηκε για να εργαστεί στο Στρασβούργο τη Δευτέρα και δεν αναμένεται να το κάνει όλη την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι της έχει επιτραπεί να ταξιδέψει στη Γαλλία.

Η δικαιολογία της είναι ότι ένα «προσωπικό εμπόδιο, το οποίο δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί», την εμπόδισε να φτάσει στην ολομέλεια, δήλωσε στο Playbook ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ωστόσο, η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής δεν ήταν εντελώς απούσα. Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε ότι η Καϊλή υπέβαλε επίσημο αίτημα για την υπεράσπιση της βουλευτικής της ασυλίας στο πλαίσιο νομικής διαδικασίας στο Βέλγιο, που δεν μπορεί παρά να σημαίνει την υπόθεση Qatargate. Η Καϊλή βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με την άρση της ασυλίας της σε μια ξεχωριστή υπόθεση που την κατηγορεί ότι εξαπάτησε τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει ισχυριστεί σε συνεντεύξεις της ότι έπεσε θύμα κακόβουλης παρακολούθησης, ενώ ήταν μέλος μιας επιτροπής για το spyware - χωρίς να έχει αρθεί η νομική της ασυλία - και αυτό θα αποτελέσει τη βάση της υπόθεσής της, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει την υπόθεση.

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση αυτή.